Klasik Müzik kursları başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Klasik Müzik kursları başladı
Haberin Tarihi: 19.7.2016 10:29:00 - Okunma Sayısı:1371 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Klasik Müzik Festivali kapsamında kurslar başladı.

Klasik Müzik kursları başladı

 

           

            Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Klasik Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında Piyano, Keman ve Flüt çalabilecek, nota öğrenmek ve müziğin büyülü dünyasına girmek isteyenler için 18 Temmuz - 14 Ağustos 2016 tarihleri arasında ücretsiz kurs verilecek. Kurs kayırlarının ardından ilk defa bir araya gelen, eğitmenler ve kursiyerler tanışarak kursların planlamasını yaptılar.     

 

            En küçük katılımcı 3 yaşındaki Derin oldu

            Klasik Müzik Festivali kapsamında açılan kurslara en küçük katılımcı Derin Karaca oldu. 3 yaşındaki Derin Karaca, piyano ve tiyatro kursuna katıldı. Derin Karaca'nın kurslara devam etmesi halinde müzikli tiyatro gösterisinde güzel bir rol alacağı belirtildi.

            50'e yakın katılımcının olduğu Klasik Müzik Festivali'nde ilk toplantı yapıldı. Organizasyon Sorumlusu İlkay Şengöl Can, kursiyerlere devamlılığın öneminden bahsetti.  İlkay Şengöl Can, "Sizleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için güzel bir organizasyon düzenlendi. Belediye o kadar masraf yapıyor, Eğirdir dışından öğretmenleriniz geldi. Konservatuarı bitirmiş veya konservatuarda eğitimini üst düzeyde devam ettiren eğitmenleriniz var. Müzik aletlerine göre kurs yerleri farklı olacak. Eğirdir Rüya Park'ta da kurs olacak, Eğirdir Yaşilada'daki kilisede de kurs olacak. Önemli olan devamlılık ve verilen ödevler evinizde çalışmak. Kendinize değerlen katarak hayatınıza devam ettirin. Bunu da müzikle sanatla sağlayabilirsiniz. Kültür Bakanlığı'ndan ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan hocalarınız gelecek. Bunun değerini ve kıymetini iyi bilin" dedi.

            İlkay Şengöl Can, "festival boyunca tüm öğreticilerimiz bireysel ve ortak konserler verecekler. Festival sonunda da katılımcılarımızdan oluşacak olan ‘Gökkuşağı Orkestramız’ öğrendiklerini sergileyecek. Konserlerimiz geçen yıl olduğu gibi bu yılda Eğirdir’in tarihi ve doğal mekânlarında düzenlenecek. Ayrıca müzikli drama gösterilerimiz olacak. Tüm klasik müzik gönüllülerini bize destek olmak için 18 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Eğirdir'e bekliyoruz" dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap