Eğirdir Limanı'nda yosun ve çöp temizliği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Limanı'nda yosun ve çöp temizliği
Haberin Tarihi: 20.7.2016 16:17:00 - Okunma Sayısı:1557 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi tarafından Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağı yosunlar ve çöplerden temizlendikten sonra şimdi sıra Eğirdir Limanı'na geldi.

Eğirdir Limanı'nda yosun ve çöp temizliği

            

Eğirdir Belediyesi temizlik ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda göl içerisindeki yosunlar suyun içinden köklenerek çıkartılıyor.  


            Eğirdir Belediyesi personeli tarafından ilçenin temizliği için çalışmalar sürüyor. Göl kenarındaki çöplerin toplanmasının yanı sıra, göl içindeki kirliliğin de temizlenmesi için hummalı çalışmalar sürüyor. Eğirdir Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağının temizliği tamamlayan temizlik ekipleri, Eğirdir Limanı'nda hummalı bir çalışma başlattı.

            Belediye temizlik işçileri tarafından son olarak Eğirdir Limanı'nın içini temizlenmeye başladı. Yosunların yanı sıra vatandaşların attığı kişisel çöplerde su içerisinden çıkartılarak Liman temizliği yapılıyor. Ayrıca ip bağlı kancalarla da gölün dibinden otların sökülmesi sağlanıyor.

 

            Eğirdir Yeşilada balıkçı barınağının temizliğinden sonra Eğirdir Limanı'nda da temizlik çalışmalarının başladığını söyleyen Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Göl hepimizin. Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. İçecek şişe ve kutularını, yiyecek paketlerini lütfen çöp kutularına atsınlar, göl çöplük değildir. Bu su hepimizin, bu göl hepimizin, bu Eğirdir hepimizin. Daha güzel bir çevre ve daha temiz bir göl için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Yeşilada'da bulunan balıkçı barınağının temizliği yapıldı. Barınak içerisinde yetişen yosunlar ve çeşitli otlar dipten köklenerek temizlendi. Yeterli mi değil. Bundan sonra da temizlik çalışmalarımız devam edecek. Şimdi de Eğirdir Limanı'nda temizlik çalışmalarımız başladı. Göl içindeki otların temizliği basit. Ama insanımızın göle verdiği kirliliği temizlik çok zor. insan marifetiyle suya atılan maddelerin zehirlerinin suya karışmasını engelleyemeyiz ve temizleyemeyiz." dedi.

 

            Belediye temizlik işçileri, su içersinde kayık yardımıyla ve can kurtaran yeleklerle girerek temizlik çalışmalarını canla başla sürdürüyor. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap