Eğirdir Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 20.7.2016 16:23:00 - Okunma Sayısı:1543 defa okundu.

Pınar Pazar Kooperatifinin tapusu için encümene yetki verildi

Eğirdir Belediyesi Temmuz Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Yapıldı

Pınar Pazar Kooperatifinin tapusu için encümene yetki verildi

 

            Eğirdir Belediye Meclisi 5675 sayılı Kanunla değişik 3. maddesi gereğince, 19 Temmuz 2016 Salı günü saat 16.00'da Belediye Meclis Salonu’nda olağanüstü toplandı.

 

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında yapılan Meclis Toplantısı’na, bütün meclis üyeleri katılırken, Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin, Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal katıldı.

 

            Yoklama ve saygı duruşundan sonra gündemin tek maddesi olan Pınar Pazarı Evlerinin tapu işlemi konuşuldu. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Pınar Pazarı Evlerinin yapım aşamasını ve bugüne kadar süre gelen gelişmeleri anlattı. Başkan Şengöl, "Seçimlerde partilerin bir numaraları gündemi Pınar Pazarı Evlerinin tapularının verilmesiydi. Birisi çok üfürdü, diğeri biraz daha az üfürdü. Birisi, tapuları kimse veremez dedi. Biz ise, tapuların verilebileceğini söyledik ve Nisan ayında tapuların verileceğini net bir şekilde açıkladık. Nisan ayında yazımızı yazdık fakat 27 ay sonra bize cevap verildi. Bu evlerin içinden geçen dere yatağının hazineye tapu edilmesi, işleri uzattı. Hazineye yazımızı yazdık, bu dere yatağının tapusunun belediyemize verilmesini istedik. İhale ile satışı yapılacak dediler. 70 bin lira para istediler. Bu uygunsuzdu. Şimdi ise hazine şartlı bir şekilde bize tapuyu verdi. Her şey yoluna girdi. Hazineden Pınar Pazarı Kooperatifine verilmek üzere şartlı olarak aldığımız tapunun önümüzdeki günlerde devrini gerçekleştireceğiz " dedi. Yapılan oylama sonucunda Bağlar Mahallesi 90 Ada 66 numaralı parselin S. S. Pınar Pazarı Konut Yapı Kooperatifine satışı için encümene yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.  Alınan bu kararın ardından meclis toplantısı sona erdi. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap