Kültür Elçileri Eğirdir'de

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kültür Elçileri Eğirdir'de
Haberin Tarihi: 2.8.2016 11:34:00 - Okunma Sayısı:1441 defa okundu.

10 farklı ülkeden gelen öğrenciler Eğirdir'e ve Rüyapark'a hayran kaldılar

Kültür Elçileri Eğirdir'de

-        10 farklı ülkeden gelen öğrenciler Eğirdir'e ve Rüyapark'a hayran kaldılar

 

            Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selami Turan önderliğinde Eğirdir'e gelen yabancı öğrenciler Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü makamında ziyaret ettiler.  Başkan Şengöl, misafirleri ile yakından ilgilenirken, Eğirdir'i tanından kitapçık ve broşürlerden hediye etti.

            Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu” programı başladı. 46 ülkeden 540 yabancı öğrenci Türkçe Yaz Okulu programı ile Türkçeyi yerinde öğrenecek. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen öğrencilerin bir kısmı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün konuğu oldu.

            Yunus Emre Enstitüsü ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasında eğitim ve işbirliği alanında yapılan protokol ilk meyvesini verdi.  Yunus Emre Enstitüsünün 46 ülkeden 540 kişinin katılımıyla gerçekleştireceği 2016 Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl Türkiye çapında 16 ildeki 20 üniversite içerisinde Süleyman Demirel Üniversitesi de yer aldı. 

            Isparta'da SDÜ'nün ev sahipliği yaptığı Türkçe Yaz Okulu programında Afganistan, Almanya, Avusturya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Filistin, Kosova, Lübnan, Sudan gibi 10 farklı ülkeden misafir öğrenci Eğirdir'e geldi.

            Türkçe Yaz Okuluna gelen misafir öğrenciler, bir ay boyunca eğlen öğren keşfet parolası çerçevesinde hem Türkçelerini geliştirecekler hem de Türk kültürünü ve sanatını tanımaya yönelik çeşitli gezi ve faaliyetlerde bulunuyorlar.

            25 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Türkiye’nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülüyor. Öğrenciler bu program sayesinde hem Türkçeyi yerinde öğrenecek, hem de Türk kültürünü yakından tanıyacak.

            Gruplara ayrılan öğrenciler, 1 ay boyunca Türkçe Yaz Okulu programının uygulandığı 20 üniversitede eğitim programlarına katılacak. Kültür elçilerimiz bu zaman zarfında hem bulundukları şehir merkezleri hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklar.

            Programın sonunda İstanbul'da bir araya gelecek olan öğrenciler "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" etkinliğinin ardından ülkelerine dönecekler. 16 ildeki 20 üniversitede gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programı 27 Ağustos’ta sona erecek.

            Türkçe Yaz Okuluna Katılan Ülke Listesi şu şekilde; Afganistan – Kabil, Almanya – Köln, Amman-Ürdün, Arnavutluk – Tiran, İşkodra, Avusturya – Viyana, Azerbaycan – Bakü, Belçika – Brüksel, Bosna Hersek - Saraybosna, Mostar, Foynitsa, Cezayir – Cezayir, Fas – Rabat, Fransa – Paris, Gürcistan – Tiflis, İngiltere – Londra, İran – Tahran, Filistin - Kudüs, İtalya – Roma, Japonya – Tokyo, Karadağ – Podgoritsa, Kazakistan – Astana, Kırgızistan – Bişkek, Kosova - Priştine, Prizren ve İpek, Lübnan – Beyrut, Macaristan- Budapeşte, Makedonya – Üsküp, Mısır – Kahire, İskenderiye, Polonya – Varşova, Romanya – Bükreş, Köstence, Sırbistan – Belgrad, Sudan-Hartum. Türkoloji Projesi Kapsamında Katılan Ülke Listesi; Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Estonya, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Slovakya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Yunanistan. Türkçe Yaz Okulunun Gerçekleştiği Üniversiteler; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, On sekiz Mart Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (DİLMER), Uludağ Üniversitesi, Ankara Üniversitesi TÖMER Samsun

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap