340 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,340 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği
Haberin Tarihi: 9.8.2016 10:36:00 - Okunma Sayısı:1775 defa okundu.

Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteğinin tutarları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yıl okulöncesine 2 bin 860, ilkokula 3 bin 440, ortaokula 4 bin, liseye 4 bin, temel liseye ise 3 bin 440 lira maddi destek verilecek.

340 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği

 

            Özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteğinin tutarları Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu yıl okulöncesine 2 bin 860, ilkokula 3 bin 440, ortaokula 4 bin, liseye  4 bin, temel liseye ise 3 bin 440 lira maddi destek verilecek.

            Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ‘2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim DesteğiVerilmesine İlişkin Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlandı. Toplam 340 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verilecek. Bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteği verileceköğrenci sayısı ise 75 bin olarak açıklandı.

            İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar MEB tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecek. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, kılavuzla ilgili Twitter hesabından "Önümüzdeki hafta başvuruları başlatmak üzere Kılavuzumuzu yayımlıyoruz" paylaşımında bulundu.

            Resmi Gazete'deki karara göre, okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubunda olanlar bir defaya mahsus olmak üzere eğitim öğretim desteğinden yararlanabilecek. İllere okul türlerine göre ayrılan öğrenci kontenjanından az talep gelmesi durumunda MEB boş kalanları aynı okul türünden talebin fazla olduğu illerde kullanabilecek. Destek, MEB bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak. Ödemeye ilişkin usulleri belirlemede MEB yetkili olacak. Tebliğde yer almayan hususlarda düzenleme yapmak ve uygulamada ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermek ise Maliye Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı yetkisiyle gerçekleştirilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap