2013-2014 eğitim-öğretim yılı başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2013-2014 eğitim-öğretim yılı başladı
Haberin Tarihi: 17.9.2013 11:13:00 - Okunma Sayısı:2161 defa okundu.

Eğirdir'de bu yıl yaklaşık 5750 öğrenci eğitim görecek, 430 öğretmen ise eğitim verecek.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı başladı

 

Eğirdir’de bu yıl yaklaşık 5750 öğrenci eğitim görecek, 430 öğretmen ise eğitim verecek.

 

            2013-2014 eğitim-öğretim yılı, dün okullarda ilk zilin çalmasıyla birlikte başladı. Bu yıl ülke genelinde yaklaşık 17 milyon öğrenci eğitim görecek, 800 bin öğretmen ise eğitim verecek.

            İlkokul birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin bir hafta önce uyum eğitimiyle başladığı 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için dün ilk ders zili çaldı. Anaokulu ve ilköğretim okuluna giden öğrenciler, okula aileleriyle birlikte geldi.

            2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 16 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 8:30’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenerek şanlı bayrağımız göndere çekildi.

            İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde “İlköğretim haftası” programının icrası için saat 9:00’da  Bağlar İlkokul-Ortaokulu’na geçildi.

            Buradaki program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bağlar İlk okul ve Ortaokul Müdürü Hasan Ceylan yaparak şunları dile getirdi:

            “Uzun bir yaz tatilinin ardından okulumuzla yeniden buluştuk. Eğlenerek, dinlenerek ve okuyarak en güzel şekilde değerlendirdiğimiz tatilin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

            Eğitim bireyde istenilen davranışlar meydana getirme sürecidir. Eğitim ilk insanla başlamıştır. Eğitimli toplumlarda insanlar geleceğe daha sağlıklı ve mutlu bakar. Eğitim, aileden sonra okulda devam eder, okulla taçlanır. Hayatımıza olumlu şekilde yön vermek, geleceğe emin adımlarla ilerlemek için okul baş aktör konumundadır.

            Okulun ve okul eğitiminin yerini hiçbir öğreti alamaz. Bir başkadır okul koridorlarının tozunu yutmak, bir başkadır sınıfın sıcaklığını duymak, yanındaki sıra arkadaşınla nefes nefese  çalışmak, bilgiyi ve arkadaş sevgisini paylaşmak ve bir başkadır okulun eğitim sisteminde yoğrulmak.

            Günümüzde sadece okuma/yazma bilmek yeterli değildir. Sorumluluklarımızı bilerek, değerlerimize sahip çıkarak çalışmak ve bu çalışmaları günlük hayata uygulamak gerekir. Yurdumuzu çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmek, milletimize, ailemize yararlı olabilmek ve iyi bir gelecek sahibi olabilmenin yolu okulda, okumaktan, daha çok çalışmaktan geçer. Hz. Peygamber (s.a.v.)’in dediği gibi “İlim öğrenmek tüm insanlara farzdır” sözünü hayata geçirmeliyiz. Hz. Ali (r.a) “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” demiştir. Hepimiz cehalete ve bilgisizliğe karşı savaş açmalıyız. Cehaletin karanlığını bilginin ışığıyla aydınlatmalıyız.

‘Gezdim dolaştım Suriye Halep

Eyledim ilim talep

İlim hiç imiş

İlla edep illa edep’ dizelerinde anlatıldığı gibi ilim öğrenmenin yanı sıra altının çizilmesi gereken bir nokta da ahlak eğitimidir. Zira Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim’ diyerek ahlak eğitiminin her alanda önemli olduğunu vurgulamıştır.

            ‘İlim ilim bilmektir

            İlim kendini bilmektir

            Sen kendini bilmezsen

            Bu nice okumaktır’ dizelerinde Yunus Emre kişilik eğitimini ilim öğrenmekten daha üstün tutmuştur. Sonuç olarak okulumuzda çalışkan ve ahlaklı öğrenciler istiyoruz. Öğrenci; okulun, velinin öğretmenin aynasıdır. Bu süreçte hedefimize ulaşmak için veli, öğretmen, öğrenci işbirliği içerisinde çalışacağımıza yürekten inanıyorum,

            Bu vesile ile hepinizin İlk öğretim Haftasını kutlar, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi dilerim.”

            Okul müdürü Hasan Ceylan’ın konuşmasının ardından  protokol konuşmalarına geçildi.

            İlk önce İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak kürsüye gelerek şunları ifade etti:

            “Bugün yeni hedefler ve büyük bir heyecanla yepyeni bir eğitim - öğretim yılına başlayan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve tüm Milli Eğitim çalışanlarının sevinç ve heyecanlarını gönülden paylaşıyorum. Gözleri heyecanla parlayan, yüreklerinde öğrenme sevgisiyle okullarına adımlarını atan çocuklarımız okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşacaklar. Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz, verimli çalışmalarımızı hep birlikte taçlandıracağımız ve yeni başarılara imza atacağımız 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılının kıymetli öğrencilerimize, değerli velilerimize, müdürlüğümüz ve okullarımızda görev yapan yönetici ile öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

            Sevgili Öğrencilerim,

            Hayatınızda yeni dönüm noktalarından birine daha başlamak üzeresiniz. Sahip olduğunuz güç ve özgüveni kullanarak harikalar yaratacağınıza inanıyorum. Biliyorum ki başarılarla dolu kaliteli bir hayatı fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bunu gerçekleştirecek her türlü bilgi birikimine ve yeteneğe sahipsiniz. Kendinize tüm yüreğinizle inanın. Çünkü sizler gerçek birer dâhisiniz! Bizler de sizlerin; dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan, yorumlayan, bilimde, sanatta, sporda, teknolojide gelişmeleri yakından takip edebilen bireyler olarak yetişmeniz için her zaman yanınızda olacak ve her zaman sizleri destekleyeceğiz.  Pırıl pırıl bir gelecek sizleri bekliyor. Sizlere güveniyor, sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

            Değerli yönetici ve öğretmenler,

            Değişimi fırsat bilerek gelişimin yönünü ve niteliğini belirleyerek, çocuklarımıza  yol gösterdiniz. Yılmadan, büyük bir tutkuyla öğrencilerimizin her gün daha da ilerlemeleri için çaba sarf ettiniz. Hep birlikte, her zaman daha iyi bir eğitim sunmanın sevdasıyla yarınlara daha emin adımlarla yürüyeceğimize ve başarılı çalışmalarla öğrencilerimizin hayatlarına değer katacağımıza inanıyorum. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

             Kıymetli veliler,

             Çocuklarınız için okullarımız ile sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır. Eğitim öğretimin en önemli unsurlarından birinin sizler olduğunuzu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz.

            Bu duygu ve düşüncelerle; 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılında yepyeni ve daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyor; başarılarımızın kahramanları olan siz değerli öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize saygılarımı sunuyorum.”

            Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise: “Bugün 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Öğrenci ve velilerimizi burada görmek beni çok mutlu etti.

            Dünyamızda en kıymetli varlık insandır. İnsanlar içinde bozulmamış olan o küçücük çocuklarımızdır. Onlar da büyüyüp, birer meslek sahibi kişiler olacaklar. 2013-2014 eğitim öğretim yılı kıymetli öğrencilerimize ve onları demir gibi işleyecek olan değerli öğretmenlerimize ve çocuklarını bugüne kadar getiren annelerimize ve babalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            İlköğretim haftası kutlama programı çerçevesinde son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Yalçın Yılmaz ise: “Yeni eğitim öğretim yılı hepimize kutlu olsun. Biraz sonra ilk ziliniz çalacak ve yeni bir hayata başlayacaksınız. Burada öğretmenlerimize çok görevler düşüyor. Bu yıl bu genç beyinleri çok iyi yetiştirmenizi temenni ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.  Konuşmalarında velilere de seslenen Kaymakam Yılmaz; “çocuklarınızı gece gündüz takip ediniz. Eğer siz çocuklarınızı takip ederseniz onlar daha başarılı olurlar.” diye konuştu.

            Son olarak öğrencilere seslenen Yılmaz, “sevgili öğrenciler: 2013-2014 eğitim öğretim yılı bugünden itibaren başladı. Sizler de yeni eğitim öğretim yılında kendinizi geleceğe hazırlamaya bugünden itibaren başlayın” diyerek, eğitim öğretim yılının tekrar hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

            Konuşmaların ardından “Akşemsettin’in Öğüdü” ve Meslekler Oratoryosu ilgiyle izlenildi.

            İlköğretim haftası kutlama programı sekizinci sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine Hoş geldiniz çiçeğini vermeleri ile sona erdi.

            2013 2014 Eğitim öğretim yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014 Cuma günü sona erecek. 27 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında yarı yıl tatilini yapacak olan öğrenciler için ikinci dönemin ilk zili 10 Şubat 2014 Pazartesi günü çalacak. 13 Haziran 2014 tarihinde ise yaz tatiline girilecek.

            Yeni eğitim öğretim yılının bütün eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap