YÖREMAR?dan Eğirdir?e Elma Hasadı Gezisi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YÖREMAR?dan Eğirdir?e Elma Hasadı Gezisi?
Haberin Tarihi: 1.10.2016 17:37:00 - Okunma Sayısı:1701 defa okundu.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım eski Şube Müdürü, YÖREMAR Yönetim Kurulu Başkanı M. Sedat Kolcuoğlu’nun organizasyonlarıyla ücretsiz kültür gezisi düzenlendi.

YÖREMAR’dan Eğirdir’e Elma Hasadı Gezisi…

 

            Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım eski Şube Müdürü, YÖREMAR Yönetim Kurulu Başkanı M. Sedat Kolcuoğlu’nun organizasyonlarıyla ücretsiz kültür gezisi düzenlendi.


            19 yıl Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde çalıştıktan sonra Antalya’ya atanıp buradan 2005 yılında emekli olan Kolcuoğlu, en büyük hayali olan ‘Yöresel Ürünler Projesini’ gerçekleştirdi. Bu proje çerçevesinde promosyon kapsamında en çok alışveriş yapan müşterilerine yöre gezisi düzenliyor. Yöre gezilerine katılan YÖREMAR müşterileri hem o bölgeyi tanıyor hem de yöresel ürünleri toplama fırsatı yakalıyor.

            Antalya’da Yöresel Ürünler Satış Noktası (YÖREMAR) şirketini kuran ve tam bir Isparta sevdalısı olan M. Sedat Kolcuoğlu, ilçemizde Elma Hasadı’nın başladığı şu günlerde müşterilerini Eğirdir’e getirerek,  Elma hasadını yerinde görmelerini sağladı. Geziye katılanlar dalından elma koparma fırsatı yakaladılar.


            2010 yılından beri Yöresel Ürünler kültür gezileri organizasyonları yaptığını, elma hasat mevsimi dolayısıyla bu kez Eğirdir’e gezi düzenlendiklerini belirten Kolcuoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2010 yılından beri Yöresel Ürünler Organizasyonlarını yapıyoruz. Hedefimiz yöresel ürünler marketler zincirini oluşturmaktı. Hedefimize ulaştık. 5 yıldır Yöresel Ürünler Organizasyonunu yapıyoruz. Bu organizasyonlarımız hala daha devam ediyor. 2016 yılından itibaren de Yöresel Ürünler Marketler Zincirini oluşturmaya başladık. Şuan Antalya’da 4 tane marketimiz var. YÖREMAR (Yöresel Ürünler Satış Noktası) markası adı altında marketimizi ve lojistik  merkezimizi kurduk. Antalya’da nihai hedefimiz yıl sonuna kadar 5 market kurmaktı. Şuan 1 marketimiz kaldı. Antalya’yı tamamladıktan sonra böyle bir market zincirini Isparta’ya da planlıyoruz. Isparta’da akçıktan sonra Adana’ya da böyle bir market zinciri açacağız.

            Yöresel  Marketler projesi bize ne getirecek ilerde dediğimizde; özellikle kırsalda üretilen ürünlere Pazar bulma anlamında, bu sadece gıda olmayabilir, el sanatları olabilir başka şeyler de olabilir. Çok iyi biliyorum ki Isparta’nın kendine has çok güzel yöresel ürünleri var. Biz bu yöresel ürünlerimizi marketlerimize taşımak istiyoruz. Bizim yöresel ürünler organizasyonlarımıza 45 ilin esnafları katılıyor. Bu esnaflarımız bu proje sayesinde ekonomik yönden çok ciddi gelirler sağladı. Artık bu proje Türkiye’de yaygınlaştı. Bizim kurduğumuz Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) diye bir derneğimiz var. İnşallah bu derneğimizin ilk organizasyonunu Isparta’da yapacağız. Isparta’da Yöresel Ürünler konusunda çalışan sektör temsilcileriyle buluşup buradaki üreticileri bir araya getireceğiz. Ben 19 yıl Isparta’da çalıştım. Dolayısıyla Isparta’nın köy  ve çevresini çok iyi biliyor ve tanıyorum. Amacımız Isparta’nın ürünlerine bizim marketler zincirinde yer vermek, pazar bulmak.  Biz bu kapsamda yöresel ürünler market zinciri kapsamında çalışmalara başladık ve Türkiye’de ilk defa ‘Yöresel Geziler’ projesini hazırladık. Isparta gönlümüzün şehri olduğu için bir ahde vefa olarak bu projeyi ilk defa Isparta’da uyguladık. Ağustos’un başlarında 40 müşterimizi Keçiborlu’ya Lavanta bahçesine getirdik. Bu gezimiz de Elma Hasat gezisi. Durmuş Başkanımızın vesilesiyle de bu grubumuzu Eğirdir’e getirdik. Bu gezimizde insanlar Isparta’nın doğal güzelliklerini, şehrini görme fırsatı yakalayacaklar. İnsanlar elmayı tüketiyorlar  ama hangi şartlarda, nasıl üretildiğini bilmiyorlar. Buraya gelen insanlar elmayı sadece elma olarak biliyorlar. Bu gruptaki büyük çoğunluk Isparta’ya ilk defa geliyorlar. Buralara çok uzaklar. Bu yöresel geziler inşallah Isparta’nın tanıtımında katkı sağlayacaklarına inanıyorum. İnsanlar bizim sayemizde buraları gördükten sonra kendileri ailecek Isparta ziyaretleri yapacaklar. Bu yöresel gezilerimiz 2017 yılında da devam edecek” dedi.


            YÖREMAR müşterilerini Eğirdir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Eyüpler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Durmuş Tunçbilek “M. Sedat Kolcuoğlu müdürümüz bizi aradı ve müşterilerini Eğirdir’e getirmek istediğini ve elma hasadı yapmak isteğini bizlere söyledi. Bizler de seve seve kabul ettik. Sedat müdürümüzü ve misafirlerini Eğirdir’de ve köyümüzde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk, onur duyduk.

            Kendi bölgemizdeki üretmiş olduğumuz elmaların kuşbakışı Antalya’ya uzaklığı 100 km. Elma sadece zorunlu tüketim ihtiyacı olarak biliniyor. Aslında elma zorunlu tüketim ürünü değil. İnsan sağlığında son derece önemli olan bir ürün. Özellikle kanser hastalıklarında önem taşıyan bir ürün. Gelen misafirlerimize bahçe gezisinde de anlatacağız ve göstereceğiz. Misafirlerimize Elmayı dalından kopartma keyfini yaşatacağız” dedi.

            M. Sedat Kolcuoğlu’nun girişimleriyle, Eyüpler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Durmuş Tunçbilek’in ev sahipliğinde misafirlere Mavigöl Otel’de öğle yemeği ikram edildi. Muhteşem manzara eşliğinde Göl Levreği ikram edilen misafirler hem Eğirdir’e hem de levreğe hayran kaldıklarını belirttiler.


            Misafirler daha sonra Akpınar Seyir Terasına ve Eyüpler Köyüne gittiler.

            YÖREMAR müşterileri Boğazova’nın en güzel köylerinden biri olan Eyüpler Köyünde dalından elma koparmanın zevkini yaşadılar. Geziye katılanlar Eğirdir elmasının tadının daha güzel ve lezzetli olduğunu konuşmalarında ifade ettiler.


EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap