ŞEHİT ÇEVİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞEHİT ÇEVİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Haberin Tarihi: 21.10.2016 17:47:00 - Okunma Sayısı:1399 defa okundu.

Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, bugün Cuma namazını müteakip İzmir'in Aliağa ilçesinde toprağa verildi.

ŞEHİT ÇEVİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

            Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, bugün Cuma namazını müteakip İzmir'in Aliağa ilçesinde toprağa verildi.

                        2011-2015 yılları arasında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi’nde öğretmen ve Bölük Komutanı olarak görev yapan, Eğirdir sevdalısı Şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in cenaze törenine; şehidin babası Recep Çevik, annesi Gülperi Çevik, kardeşleri ve nişanlısı Deniz Danacı ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, üst düzey komutanlar, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ile Kerem Ali Sürekli, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Mustafa Balbay, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Eğirdir’den silah arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

            Törene katılan protokol üyeleri şehit ailesine başsağlığı dilerken, şehidin dönem arkadaşları rütbeli askerler ile şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in bölüğünde yer alan askerler, ellerini öptükleri anne Gülperi Çevik'e sarılarak ağladı.

            Şehit Çevik'in tabutuna sarılarak "ben sana doyamadım" diyerek gözyaşı döken anne Çevik'i kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Deniz Danacı da nişanlısının tabutuna ve fotoğrafına dokunarak "çok büyük aşktı" sözleriyle ağladı.

            Ailenin vedası sırasında şehit cenazesi başında bekleyen tören mangasındaki askerlerin de duygulandığı görüldü.

            İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, şehadetin en kutsal mertebelerden biri olduğunu, ailenin de bu hakikati en metanetli şekilde karşıladığını kaydetti.

            Törenin ardından 1983 doğumlu şehit Çevik'in özgeçmişi okundu.

            Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları eşliğinde cenazesi top arabasına konulan şehit Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in naaşı, İlçe Şehitliği'ne defnedildi.

            Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Uzundere Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgelerinde dün gerçekleştirilen hava ve kara operasyonlarında 21 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti. Çatışmalarda Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik ve Piyade Uzman Çavuş Murat Özer şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı.

            Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap