29 Ekim Eğirdir?de Dolu Dolu Kutlanacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,29 Ekim Eğirdir?de Dolu Dolu Kutlanacak
Haberin Tarihi: 26.10.2016 10:38:00 - Okunma Sayısı:2046 defa okundu.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü, Eğirdir’de düzenlenen dolu dolu bir programla kutlanacak.

29 Ekim Eğirdir’de Dolu Dolu Kutlanacak

 

            Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü, Eğirdir’de düzenlenen dolu dolu bir programla kutlanacak.

            29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü, 28 Ekim 2016 Cuma günü başlayıp 29 Ekim Cumartesi akşamına kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacak.             

            Kutlamalar 28 Ekim 2016 Cuma günü saat 12.00’de düzenlenecek çelenk sunma töreni ile başlayacak. 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da Kaymakamlık makamında tebrikat töreni yapılacak.

            Bayram töreni Belediye Stadyumunda gerçekleştirilecek. Buradaki tören saat 09.30’da Mehteran gösterisi ile başlayacak. Program, geçit törenine katılan bütün grupların yerlerini almalarının ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları ile devam edecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesini müteakip günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Abdullah Akdaş yapacak.

            Günün anlamına uygun konuşmaların yapılması, şiirlerin okunması, folklor gösterisinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ile ilgili gösteri (Ömer Halisdemir’in Kahramanlığı) izlenilecek. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verileceği ödül töreni ve mehteran gösterisinden sonra geçit töreni ile buradaki program sona erecek.

            Fener Alayı Yapılacak

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’ncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş öncülüğünde Hükümet Konağı önünde Fener Alayı düzenlenecek. Kaymakam Akdaş, Fener alayına bütün halkımızın davetli olduğunu bildirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap