29 Ekim Coşkusu Eğirdir?de Başladı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,29 Ekim Coşkusu Eğirdir?de Başladı?
Haberin Tarihi: 28.10.2016 13:56:00 - Okunma Sayısı:2025 defa okundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de başladı.

29 Ekim Coşkusu Eğirdir’de Başladı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de başladı.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni bugün saat 12.00’de Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunmaları ile başladı.


Çelenklerin sunulmasını müteakip Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere 15 Temmuz’da demokrasi uğruna canını feda eden kahramanlarımızın, Türkiye Cumhuriyetine emeği geçmiş olan Türk büyükleri ve şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Kutlamalar yarın saat 9.00’da Kaymakamlık makamında yapılacak tebrikat töreninin ardından saat 10.00’dan itibaren Belediye Stadyumunda devam edecek. Akşam da Fener Alayı düzenlenecek.

Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yıldönümü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap