Kaymakam Abdullah AKDAŞ?ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Abdullah AKDAŞ?ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Haberin Tarihi: 29.10.2016 12:12:00 - Okunma Sayısı:1410 defa okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş bir mesaj yayınladı.

Akdaş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. Yıldönümüne erişmenin gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Egemenliği, İşgalci ülkelerin iradesine bırakan makûs bir talihten; Milletin iradesine armağan eden yine yüce Türk Milleti olmuştur. Cumhuriyetimizi, ebediyete taşımanın sorumluluğu ve azmi dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir.

Büyük önder ATATÜRK’ün; "Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir. Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." Sözünün haklılığını tecrübe ettiğimiz bu günlerde milletimiz idaresini, kendi iradesiyle tayin etmiş ve büyük bir sınav vermiştir. Vatanımıza kasteden işgalcilere gerekli olan dersi Kurtuluş savaşıyla veren Aziz Milletimiz, bugün de hainlere karşı verdiği mücadeleyle Cumhuriyetimizin temellerini sağlamlaştırmıştır.

Sevgili gençler; Vatanımızın tarihi kanla yazılmıştır. Nineleriniz, Dedeleriniz ayaklarına bağladıkları çaputla; kundakta bıraktıkları bebeklerinin rızkını, ekmeklerini bu vatana bahşederek Cumhuriyetimizi kurmuşlardır. Cumhuriyetimizin temellerini, bir milletin azim ve fedakârlığı oluşturmaktadır. Zaferiyle dünyaya örnek olmuş bu millete mensup olmanın gurur ve azmini taşıyarak Cumhuriyetimize sahip çıkacağınızdan hiç bir şüphem yoktur.

Sevgili Eğirdirliler; milli bayramlarımız, taşıdığımız mirası bize hatırlatan gurur günleridir. Eğirdir, Kurtuluş Savaşında menzil noktası görevi üstlenerek Milli Mücadelenin kazanılmasında önemli bir pay sahibi olmuştur. Nüfusunun büyük bir kısmı mücadeleye katılarak kayıplar vermiştir. Cumhuriyetimizin kurulmasında İlçemizin önemli bir payı vardır.  Atalarımızdan kalan bu en önemli miras; çocuklarımıza aşılayacağımız Milli Bilinçle payidar kalacaktır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün belirttiği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Milleti dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele, gönül gönüle güçlü biçimde yürüyecektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünde; bu toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Eğirdirli vatandaşlarımız ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap