Kovada Gölü Milli Parkı'na Doğasever akını?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kovada Gölü Milli Parkı'na Doğasever akını?
Haberin Tarihi: 31.10.2016 13:11:00 - Okunma Sayısı:1567 defa okundu.

Kovada Gölü Milli Parkı sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.


Kovada Gölü Milli Parkı'na Doğasever akını…

Sıradışı güzelliği ile 1970 yılında koruma altına alınan ve ülkemizde bu bağlamda en güzel 40 yerden biri olan Kovada Gölü Milli Parkı sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Geçtiğimiz hafta sonu pazar günü Göller Bölgesi Doğa Sporları Kulübü Göldosk 60 kişilik doğaseverle Kovada Gölü Milli Parkı'na çıkartma yaptı. Gölü kuşatan tepelerde yürüyüş yaparak gölü kuşbakışı izleyen gurup üyeleri yürüyüşlerini Milli Park Doğa Müzesinde sonlandırıp göl kenarında bol bol fotoğraf çektirip stres attı.

Her hafta sonu Isparta'nın doğal ve tarihi güzelliklerine yürüyüş düzenleyen gurup önümüzdeki haftasonu Pazar günü de yine ilçemiz Eğirdir'e bağlı Yukarı Gökdere Köyünde bulunan Kasnak Meşesi Ormanı Tabiat Parkı'na yürüyüş düzenliyor.

Sonbaharda Kovada Gölü ve Kasnak Meşesi Ormanını ziyaret edin. Bu iki tabiat harikası park sonbaharda ziyaretçilerine harika görüntüler ve manzaralar sunuyor.

Doğa müzesi göz kamaştırıyor

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Kovada Gölü Milli Parkında inşa edilen ziyaretçi merkezinde oluşturulan doğa müzesi, son teknoloji görsel, dijital çalışmalar ve peyzaj çalışmaları görülmeye değer.

Oluşturulan yürüyüş alanları, göle uzanan ahşap seyir terasları, izleme kuleleri, lavaboların temizliği, doğal simülasyon  görüntü barkovizyonları ile Kovada Gölü Milli Parkı Eğirdir'in örnek güzelliklerinden biri haline gelmiş. Emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.


 



Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap