Eğirdir?de 239 Asteğmen Adayı Yemin Ederek Mavi Berelerini Taktılar?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?de 239 Asteğmen Adayı Yemin Ederek Mavi Berelerini Taktılar?
Haberin Tarihi: 5.12.2016 12:56:00 - Okunma Sayısı:2140 defa okundu.

Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmen adaylarının yemin töreni yapıldı.

Eğirdir’de 239 Asteğmen Adayı Yemin Ederek Mavi Berelerini Taktılar…
Türk ordusunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmen adaylarının yemin töreni yapıldı.
365’nci dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 239 Asteğmen adayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle yemin ettiler. Asteğmen adayları yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini takmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadılar. 
Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, Isparta Barolar Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, yüksek rütbeli subaylar, gaziler ve asteğmen adaylarının aileleri katıldı.
365’nci dönem yemin töreni programı; Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

Daha sonra 365’ncü dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 239 Asteğmen adayının yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından and içen kursiyerler adına konuşmayı P. Astt. Adayı Murat Çetin yaptı.
Çetin yapmış olduğu konuşmasında şunları ifade etti. “Komutanım, Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına korumuş olan atalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Burada kalacağımız süre boyunca her türlü arazi ve iklim şartlarında bizi kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Komutanım,
Askerlik andını içtiğimiz bugünü asla unutmayacağız. Çünkü kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda and içtik.
Eğitimlerde terledik ve yorulduk. Ancak gün geçtikçe gördük ki, bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, cesaretleniyoruz ve hazır hale geliyoruz.
Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri tam olarak alıyoruz. “Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker” prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü bütün faaliyetlerimizde düstur olarak görüyor, Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.
Komutanım,
Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize “yani er meydanına” çıkacağız. Biraz önce yapmış olduğumuz kutsal askerlik andına bir ömür boyu bağlı kalacağımıza ve vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize söz veriyoruz.
Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz,
Sizden devraldığımız bu kutsal vatan görevini hakkıyla yerine getireceğimize bizden sonrakilere de aynı gurur, onur ve şerefle devredeceğimize söz veriyoruz.
Gül yüzlü analarımız, yiğit babalarımız!
Bu komando evlatlarınızla övünün! Ve gurur duyun! Çünkü bu vatan için can vermeye and içmiş, kararlı ve azimli mavi bereli evlatlarınız var.
Sorumluluğu ağır; ancak şerefi de bir o kadar yüce görevimiz olduğunun farkında olarak; ulusumuzu, bayrağımızı ve vatanımızı can-ı gönülden severek, şanlı tarihimize ve atalarımızın kutsal emanetlerine sahip çıkacağımıza kuşkunuz olmasın.
Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölmeye hazırız!
NE MUTLU VATAN GÖREVİ İÇİN KOŞARAK GELİP KOMANDO OLANA,
NE MUTLU GÜÇLÜYÜZ! CESURUZ! HAZIRIZ! DİYEBİLENİ,
NE MUTLU! TÜRK’ÜM DİYENE…”

P. Astt. Murat Çetin’in konuşmalarından sonra, kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini taktılar.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ yaptı.
Konuşmalarına kursiyer ailelerine müteşekkir olduklarını ifade ederek başlayan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Saygıdeğer konuklar; Peygamber ocağının Komandonun mabedindeki 365’nci dönem yedek subay adaylarının yemin törenine hoş geldiniz. Çok kıymetli kursiyer aileleri; öncelikle hepinize müteşekkiriz. Bu delikanlılar sizden aldığı terbiye ve güçle buradalar. Ülkenin yaşadığı bu zor dönemlerde kutsal vatan borcunu ödemek için komandoya en zoruna talip oldular. Ne kadar gurur duysanız hakkınızdır. Onlar önce Allah’a, sonra bize emanetler. En güzel şekilde misafir edip, en iyi şekilde eğiteceğimizden endişeniz olmasın” dedi.

Konuşmalarında askerlerine de seslenen P. Al.b. Emirdağ: “Buraya Komandonun mabedi dedim. Çünkü vatan sevgisi imandandır. Çünkü bizim düsturumuz işimizi ibadet eder gibi yapmaktır. Komandoluk bir yaşam tarzıdır. Hayatı uçlarda yaşamaktır. Vatanı, milleti, bayrağı, çok sevmektir. Yüksek disiplin müstakil hareket kabiliyetidir. Başkaları yapamam dediğinde, ‘Ben yaparım’ demektir. Komando çok merhametlidir. Ama ihaneti asla affetmez. Sizlerde de bu duygu olduğu için buradasınız. Şunu unutmayın; burada sadece bizim ve aileleriniz karşısında yemin etmediniz. Bu kutsal yemini aynı zamanda bu sancağın gölgesinde can veren yüzlerce şehidin huzurunda yemin ettiniz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkartmayın. Hepinize bu kutsal yemin hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yıllar önce Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında asteğmen olarak göreve başlayan ve şuan emeklik yaşamlarını sürdüren Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı emekli Asteğmenler Derneği üyelerine ve Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu’na teşekkür eden P. Alb. Emirdağ: “Evet komandoluk yaşam tarzıdır. Yıllar önce komando asteğmen olarak mezun olup, komando zevkinin neşesini yaşamaya devam edenler burada aramızdalar. Eğirdir Komando Asteğmen üyelerine ve Isparta Baro Başkanımıza teşriflerinden dolayı minnettarım.” Dedi.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, konuşmalarını “Bugün vesilesiyle başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın ve milletin bağımsızlığı bölünmez bütünlüğü uğrunda bugüne kadar canını veren aziz şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanları da saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Bundan sonraki eğitimlerinizde başarılar diliyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…” diyerek tamamladı.

P. Alb. Selçuk Emirdağ, konuşmalarının ardından yedek subay adayları P. Astğm. Adayı Yaşar Ağkuş eşliğinde Komando Andı’nı hep birlikte söylediler. And’ın sonunda P. Alb. Selçuk Emirdağ’ın “Allah Türk Komandosunu Korusun” ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

365’nci dönem Asteğmen adaylarının yemin töreni fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sahaya inen aileler evlatlarıyla bol bol fotoğraf çekinip hasret giderler. 
Asteğmenlerimizi kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz. 
EMEL TURAN KARTAL

Egirdir Akın Gazetesi'nin fotoğrafı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap