İÇİMİZ YANIYOR!...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İÇİMİZ YANIYOR!...
Haberin Tarihi: 12.12.2016 15:22:00 - Okunma Sayısı:2695 defa okundu.

Patlamada şehit olan polisler arasında bulunan 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

İÇİMİZ YANIYOR!...

Türkiye, 10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı Beşiktaş- Bursaspor maçının oynandığı Vodafone Arenanın hemen yakınındaki 2 bombalı saldırıyla yasa boğuldu. 

Patlamada şehit olan polisler arasında bulunan 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal, 12 Aralık 2016 Pazartesi Günü öğle namazını müteakip Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Polis Durmuş Öcal için Isparta'da düzenlenen törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çavuşoğlu, "Ayyıldızlı şanlı bayrağımıza, aziz vatanımıza canı pahasına sahip çıkmış kahramanlarımızdan Ispartalı şehidimiz Durmuş Öcal... Ruhun şad olsun" dedi.

Öcal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu meslektaşlarının omzunda  namazının kılındığı camiye getirildi. Şehit polis Durmuş Öcal'ın cenazesi kılınan namazın ardından Isparta Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.

İLK PATLAMA BELEŞTEPE'DE

Beşiktaş-Bursaspor maçı önceki gece saat 21.00 sıralarında bitti. Her iki takımın taraftarları stadı terk ettikten sonra, 22.29'da tüm Türkiye'yi yasa boğan ilk patlama, Gazhane Caddesi üzerinde 'Beleştepe' olarak bilinen noktada, çevik kuvvet ekiplerinin beklediği noktada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bomba yüklü Şahin marka otomobil patlama sırasında seyir halindeydi. Patlamadan, otobüslerine binmeye hazırlanan çevik kuvvet polislerinin yanı sıra bölgeden geçen sivil araçlar ve yayalar da etkilendi. Yerde yaklaşık 2 metre çapında bir çukur açan şiddetli patlama İstanbul'un pek çok yerinden duyuldu.

İKİNCİ PATLAMADAN ÖNCE OLAYI FARKEDEN KAHRAMAN POLİSLER DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Patlama yerinde dehşet anları yaşanırken, 300 metre ileride, stadın arka tarafından Maçka Parkı'na girişte polisler, yol kenarında çevik kuvvet polislerini götürmek için bekleyen otobüslere doğru yürüyen bir kişiden şüphelendi. Şüpheli, yaklaşık 10 metre ilerisindeki otobüslere ulaşamadan, orta refüjde polisler tarafından durduruldu. İlk patlamadan birkaç dakika sonra, paniğe kapılan canlı bomba hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Ancak canlı bombayı durduran kahraman polislerden 5'i burada şehit oldu.

ACI BİLANÇO GİTGİDE ARTIYOR

Patlamanın ardından saat 04.00 sıralarında bakanların yaptığı ilk açıklamada şehit sayısı 29, yaralı sayısı da 166 olarak duyurulurken, ilerleyen saatlerde acı bilanço daha da ağırlaştı.

İstanbul’da yaşanan menfur saldırılar sonucu Şehit olan Emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize sabırlar dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap