CHP İLÇE BAŞKANI MEHMET KAŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP İLÇE BAŞKANI MEHMET KAŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Haberin Tarihi: 15.12.2016 09:29:00 - Okunma Sayısı:2905 defa okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, gündemi değerlendiren bir yazılı açıklama yayınladı.

CHP İLÇE BAŞKANI MEHMET KAŞ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Mehmet Kaş, gündemi değerlendiren bir yazılı açıklama yayınladı. Eğirdir İlçe Teşkilatı adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Çok değerli Eğirdirli Hemşehrilerim,
Bugün ülkemizde; ekonomik, sosyal, siyasal ve güvenlik açısından çok büyük sıkıntı ve üzüntülerin yaşandığı bir dönemin içindeyiz.
Ülkemiz, hem içeriden hem de dışarıdan desteklenen, üç ayrı terör örgütlerinin yakmış olduğu ateş çemberi içine itilmiş durumdadır. Bu üç ayrı terör örgütü ile gerek Silahlı Kuvvetlerimiz gerekse Emniyet Teşkilatımız özveri ile kahramanca mücadele etmektedir. Hem de Fetö terör örgütünün yarattığı tahribata ve yıkıma rağmen.
10 Aralık 2016 tarihinde kahpe Pkk terör örgütünce yapılan, bombalı katliamda, 36 Polisimiz, sekiz sivil vatandaşımız olmak üzere toplam 44 şehit 150'den fazla yaralımız olmuştur. CHP Eğirdir İlçe Teşkilatı olarak; şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Başta Şehitlerimizin ailelerine ve Kahraman Emniyet Teşkilatımız olmak üzere tüm milletimize de, başsağlığı diliyoruz.
Her gün insanımız acı ve kederle yaşamaya çalışmaktadır. Bugün bu acılara bir de insanımızın geçim derdi eklenmiş ve geçim sıkıntısı her geçen gün daha da fazla hissedilmektedir. Tüm bu sıkıntı ve üzüntülerin sorumlusu; iç ve dış hain güçler olduğu kadar AKP iktidarıdır. Bu olayların ve sıkıntının bitmemesinin sebebi de iktidardakilerin kendilerini bu konuda sorumlu hissetmemeleri ve suçu hep dış güçlere bağlamalarındandır.
Ülkemizde olduğu gibi, bugün ilçemizde de ekonomik sıkıntı en hissedilir şekilde yaşanmaktadır. Elma üreticimizin, üretici köylümüzün durumu malumdur. Üretici olmayıp da, esnaf, emekli ya da memurluk yapan insanlarımızın dışında hiçbir geliri olmayan insanlarımız da bugün çaresizdir.
İlçemizde yeterli iş imkanı olmadığı için, bir çok insanımız, geçen mahalli seçimlerde, ilçemizde dördüncü defa belediye başkanlığına seçilen Ömer ŞENGÖL Başkanımıza umut bağlamışlardı. Başkanımız da seçilince kendisine umut bağlayarak oy veren insanlara verdiği sözü tutmuş ve onlara belediyemizde iş imkanı sağlamıştır. Fakat Belediyecilik konusunda çok büyük tecrübesi olan ve belediyemizin imkanlarını çok iyi bilen birisi olarak, çok fazla sayıda insanı belediyede istihdam etmiştir. Bugün gelinen nokta ise; geçen dönem olduğu gibi, kapasitenin üzerinde insanı belediyede işe alıp, maaşlarını ödeyemeyince, hiç kimsenin bilemediği fakat sadece Ömer ŞENGÖL Başkanımızın bildiği bir çözümle, bu insanları vardiya usulü ücretsiz izine çıkarmak ya da eksik maaşla çalışmaya mecbur etmek olmuştur.
Şimdi başkanımızın seçilmeden önce verdiği sözü tutarak iş imkanı verdiği insanlarımıza kardeşim siz de bu duruma çanak tuttunuz, bile bile bu durumlara razı oldunuz, şimdi bunun sonuçlarına katlanacaksınız mı diyeceğiz?
Bu insanlar muhtaç oldukları için, çoluk çocuklarına ekmek-aş götürebilmek için ücretsiz çalışmaya, eksik maaşla çalışmaya razı oldular. Yöneticilerin, idarecilerin görevi ise; vaat edip seçilince verdiği sözü unutmak, ya da belediyenin imkanları bu kadar, borç benim borcum değil, devletin borcu diyerek insanları mağdur etmek değildir. Çözüm ise İlçede iş imkanları yaratarak, lüzumsuz harcamaları azaltarak, tasarrufu artırarak önce çalışanların maaşlarını ödemektir.
Tüm yaşanan sıkıntılara bir de, son günlerde ilçemiz esnafı üzerinde yaratılan ve yaklaşık 200 esnafa gönderildiği söylenen, tahliye yazıları ile ilgili tedirginlik eklenmiştir. Daha önce müfettişlerin ilçemiz belediyesinde yaptıkları teftişe atfen bu tahliye yazılarının gönderildiği söylenmektedir. Bir kaç esnafımızla görüştüğümüzde gönderilen tahliye yazılarının hukuka uygun olduğunu gördük. Hukuki açıdan bir sıkıntı görünmemekle beraber, ilçe esnafı üzerinde yaratılan tedirginlik ve hoşnutsuzluk bu sıkıntılı dönemde 'neden şimdi' sorusuna neden olmaktadır. Belediyemizin de gelire ihtiyacının olduğu aşikardır. Tabii ki borcunu ödemeyen ya da ödeyemeyen esnafımız vardır, bunlarla ilgili kanuni işlemler yapılmasına kimsenin itirazı yok.
Tüm olumsuzluklara rağmen, ülkemizin içinde bulunduğu kaos ortamına son verebilmek için; Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe teşkilatı olarak, mevzubahis vatan olunca, ülkemiz ve Eğirdir’imiz için, ülkemizin birliği ve beraberliğine karşı yapılan kahpeliklere karşı dimdik duracak ve hep beraber parti ayırımı gözetmeksizin mücadele edeceğiz. Selam ve Saygılarımızla..."

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap