Nice AKIN?lı günlere!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Nice AKIN?lı günlere!
Haberin Tarihi: 11.1.2017 11:42:00 - Okunma Sayısı:2237 defa okundu.

AKIN'ın herkese açık arşivi kulağa "alın teri bulaşmış sayfalarımın her biri teminatımdır" diye fısıldıyor…

Nice AKIN’lı günlere!

 

 

"Yazıyı kolayca yapay bir bellek gibi düşünebiliriz. Bu belleğin gelişimi, geçmişin daha iyi bilinmesiyle, demek ki bugünü ve geleceği düzenleyebilmek için daha geniş bir yeti ile birlikte gider. Barbarlıkla uygarlığı birbirinden ayırmak için önerilen ölçütleri bir yana ittikten sonra hiç olmazsa şunu kabul edebiliriz: Yazıyı bilen ve bilmeyen halklar. Kimileri geçmişin kazanımlarını biriktirebilen ve seçtikleri hedefe doğru daha hızlı ilerleyen, kimileriyse bireysel belleğin tutmaya yetebildiği o dilimin ötesindeki geçmişi anımsayamayan, kökeni ve geleceğine ilişkin sürekli bilinçten her zaman yoksun, dalgalanan bir tarihe mahkûm olacak halklar." (hüzünlü dönenceler)

 

Yazı, insanlığın ölümle kaybolmayan en somut hafızası, yerel gazetelerse ait oldukları kentlerin bellekleridir. Bu yüzdendir ki basılı yayın organları o kent için değerlidir. AKIN kurulduğu günden bu yana var olduğu kent olan Eğirdir'de üstlendiği görevi tek başına devam ettirmektedir. AKIN, sadece haber odaklı bir gazete değil aynı zamanda Eğirdir'in yarım asırlık tarihini belgeleyen yapı taşıdır. Her ne kadar 21. y.y.’ da iletişim araçları değişse de belgeleme ve belleği koruma adına basılı yayın organları daimi olarak önemini korumasıyla birlikte AKIN yeni çağa da ayak uydurarak sizlerle var olacaktır.

 

Akın gazetesi bugün internet aracılığı ile Eğirdir'in dünyaya açılan penceresidir. Dolayısıyla kentini en iyi şekilde temsil etmek zorunda olmasının bilinciyle günden güne kendini kültürel, fiziksel ve teknolojik olarak geliştirmesinin yanında sosyolojik yapılanmasını da modern dünyaya göre şekillendirmektedir. Kadın erkek eşitliği, ifade özgürlüğü, tarafsızlık gibi kavramları sadece söylemde tutmayıp, yazı işlerini kadınlara emanet edip, birbirinden farklı görüşlere sayfalarında yer vererek öncü, yenilikçi ve özgürlükçü olduğunu kanıtlamıştır.

Dile kolay 46 yıl... Arşivleri karıştırdığımda tüylerimi diken diken yapan Akın'ın kurucusu Dedem Merhum Ali Sinan'ın yazılarını okuduğumda anlıyorum ki AKIN 46 senedir benimsemiş olduğu ilkelerinden sapmadan sizlere hizmet verdi. Söz olsa inkar edilir, yazı işte aksi söylenemiyor. AKIN'ın herkese açık arşivi kulağa "alın teri bulaşmış sayfalarımın her biri teminatımdır" diye fısıldıyor…

Böylesine uzun soluklu bir sürecin kahramanları elbette saymakla bitmez ancak 46 yıl evvel büyük zorluklarla süreci başlatan Ali Sinan ve en büyük destekçisi, kılavuzumuz, değerlimiz Huriye Sinan'a, bayrağı devralan, tüm yüreğiyle ve benliğiyle kendini adayan Annem Nilgün Sinan, Babam Abdullah Kemal Sinan'a, yılmak, yorulmak bilmeden emeğini bir an bile esirgemeyen Emel Turan Kartal, Sezer Eryiğit, Yusuf Arık'a, Akın'ın yapı taşları olan Yılmaz Kılınç, Mustafa Günay, Hamdi Akgül, Durmuş Sarıçayır, Adnan Soytemiz, Mehmet Güngör, Adnan Bilen, Yakup Çelik, Selçuk Öçal, Ayşe Yavuzaslan, Filiz Kaymaz, Hatice Özdemir, Huriye Uyar, Özgül Aktaş'a ve bugüne kadar emeklerini vermiş, bu kaleye bir taş daha eklemiş her yüreğe, şükranlarımı sunar, güzel haberler dolu nice AKIN’lı günlerin yaşanmasını dilerim.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap