Şarkikaraağaç'ta Okul Sevinci

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şarkikaraağaç'ta Okul Sevinci
Haberin Tarihi: 27.9.2013 10:40:00 - Okunma Sayısı:2300 defa okundu.

Şarkikaraağaç İlçesinde Hayırsever İşadamı Süleyman Akyol'un Yaptırdığı 12 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu Törenle Hizmete Açıldı

Şarkikaraağaç’ta Okul Sevinci

 

- Şarkikaraağaç İlçesinde Hayırsever İşadamı Süleyman Akyol’un Yaptırdığı 12 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu Törenle Hizmete Açıldı

 

            Şarkikaraağaç ilçesinde hayırsever işadamı Süleyman Akyol, tarafından yaptırılan imam hatip ortaokulu törenle hizmete açıldı.                                                           

            1 milyon 400 bin liraya mal olan 12 derslikli Süleyman Akyol İmam Hatip  Ortaokulu’nun açılışına AK Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, Vali Vahdettin Özkan, Şarkikaraağaç İlçe Kaymakamı Abdullah Akdaş, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Şafak Ufacık, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, Çiçekpınar Belediye Başkanı Bayram Aydemir, Isparta Eski Valisi Memduh Oğuz ve daire müdürleri katıldı.

            Okulun açılışı öncesi ilk konuşmayı hayırsever işadamı Süleyman Akyol yaptı. Memleketine okul yaptırmış olmanın gururunu yaşadığını belirten Akyol,  kazandığını gençliğin geleceği için harcama noktasında bu okul inşaatına başladığını söyledi. Akyol okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

            Bu okulun protokolünün 21 Kasım 2011 yılında imzalandığını 1 Aralık 2012 yılında da inşaata başlandığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan, idari birimlerin küçültülmesiyle 8 derslikli okulun 12 derslik olarak inşa edildiğini açıkladı. Aslan “bu eğitim binasında çocuklarımız dünya devletleri içinde hakim devlet olarak, onun fertleri amirleri olarak yetişecek, dünya milletleri içinde insanlık hizmetinde en önde olan çocuklar olarak yetişecekler” dedi.

            Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de, Şarkikaraağaç’a büyük hizmet olduğunu söyledi. Son 10 yıl içinde Isparta’ya 52 okul kazandırdıklarını kaydeden  Bilgiç, “bu yeni okulla birlikte 7 okulumuz daha eğitim öğretime kazandırılmış olacak. 7 okulumuz proje kapsamında. Böylece 66 okulumuzu Isparta’ya kazandıracağız. Yeni yapılacak okulların bir kısmının hayırseverler tarafından yaptırıldığını görüyoruz. 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte 2016 yılına kadar Milli Eğitimde yaklaşık 50 milyar liraya ihtiyaç var. Planlamaya göre bu rakamın yaklaşık yarısını hayırseverlerimiz veya meslek kuruluşları tarafından yerine getirilmesi planlanıyor” diye konuştu.

            Vali Vahdettin Özkan ise, ülkenin kalkınmasında eğitim seferberliğinin önemine değinerek gençlerin yetişmesinde hayırseverler tarafından açılan okulların büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap