İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın KARAKAYA´nın Yarıyıl Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın KARAKAYA´nın Yarıyıl Mesajı
Haberin Tarihi: 20.1.2017 17:19:00 - Okunma Sayısı:1947 defa okundu.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın KARAKAYA´nın Yarıyıl Mesajı

               Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya 2016-2017 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

               Karakaya sevgili öğrencilerimiz; sizler de bir dönem boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve kısa da olsa bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu bireyler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum” diyerek şunları söyledi:

               Sevgili öğrenciler, değerli eğitim yöneticileri ve öğretmenler, saygıdeğer veliler;

               2016-2017 Eğitim-öğretim yılı yarı yıl tatiline giriyoruz. Yorucu ve yoğun geçen bir dönemin ardından heyecanla beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Eğitim, geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimin lokomotifi konumundadır. Toplumlar, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engelle mücadele etme gücüne sahip, kendini geliştirmesini, düzeltmesini bilen, dengeli, disiplinli, öz denetimi güçlü bireylerle geleceğe güvenle bakabilirler. Bunun için eğitim yöneticileri, öğretmenler ve veliler olarak çocuklarımızın gerekli bilgi ve beceriyle donanmış olarak hayata atılması için aramızdaki diyaloğu ve işbirliğini sürekli diri tutmalıyız.

               Sevgili öğrencilerimiz; sizler de bir dönem boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve kısa da olsa bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu bireyler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Yarıyıl tatilinizi bir boşluk olarak değil, aksine eksiklerinizi tamamlayacağınız, kitap okuyacağınız, faydalı bilgiler edineceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz.

                Değerli yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz; Başöğretmen Atatürk´ün, "Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…" sözünden de anlaşılacağı üzere, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatilde olduklarını fark etmeyecekleri ödevler vermek yerine, yarıyıl tatilinde dinlenmeleri, kitap okumaları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak güzel zaman geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunmanızı bekliyor, hiç bir çocuğun feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu çabadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle bu yolda, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyduğumu ifade ediyor; verdiğiniz emekler için sizlere şahsım, kurumum ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum.

               Saygıdeğer velilerimiz; çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyorum. Tatilde çocuklarınızın dinlenmesine izin verin. Her çocuğun ayrı bir birey olduğunu, ilgi ve başarı alanlarının farklı olmasının da son derece doğal olduğunu gözden kaçırmadan çocuğunuzu asla başkalarıyla kıyaslamayın. Başarısını gösterebileceği başka alanlar da olduğunu fark etmesine fırsat tanıyın. Farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun. Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularınızı koşulsuz sevdiğinizi ve onlara güvendiğinizi her fırsatta vurgulayın.

               Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor; velilerimize ve tüm halkımıza saygılarımı sunuyorum.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap