İBRE KARAHAN?DAN YANA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İBRE KARAHAN?DAN YANA
Haberin Tarihi: 24.1.2017 10:27:00 - Okunma Sayısı:1402 defa okundu.

Basın İlan Kurumu (BİK) prodüktörlük seçimlerinde ilk turda tüm rakiplerini geride bırakarak 1. olan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, ikinci turda hukuksuzluk ve haksızlıklarla saf dışı bırakılmaya çalışıldı. Karahan’ın itirazı ile seçim BİK Genel Kurulu’nda nihai karara bağlanacak.

İBRE KARAHAN’DAN YANA

               Basın İlan Kurumu (BİK) prodüktörlük seçimlerinde ilk turda tüm rakiplerini geride bırakarak 1. olan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, ikinci turda hukuksuzluk ve haksızlıklarla saf dışı bırakılmaya çalışıldı. Karahan’ın itirazı ile seçim BİK Genel Kurulu’nda nihai karara bağlanacak.

               Basın İlan Kurumu(BİK) tarafından 2 yılda bir yapılan prodüktörlük seçimleri 19.01.2017 Perşembe günü İstanbul Zeytinburnu’ndaki kurumun genel kurul salonunda yapıldı. 81 vilayette yaklaşık 550 delegesi bulunan prodüktörlük, reklam ajansları ve basın yayın işi ile uğraş verenleri kapsıyor.

               BİK Genel Kurul salonunda saat 14.30’da başlayan prodüktörlük seçimlerine 136 delege vekalet ve asil olarak katıldı. Seçimde 81 vilayetten 3 aday çıktı. Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevket Karahan seçimde rakiplerini geride bırakarak 59 oy aldı. 2. olan Ankara adayı Vedat Arslan 57 oy aldı. Son olarak İstanbul adayı Hasan Yurdakan 20 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile 2. tura geçildi.

               HUKUKSUZLUK VE HAKSIZLIK SAHNEDE

               2. turda yine tablonun değişmeyeceğini anlayan Ankara adayı Vedat Arslan herkesin gözü önünde hızlı bir manevra ile asistanı olduğu anlaşılan bir bayana toplu oy kullandırdı. Kendisi oy kullanmadı. Genel Kurul Salonu’na girmesi dahi yasak olan bir bayanın sandığa attığı toplu oylardan sonra divan heyeti sandığı açarak tasnif yaptı. Sonuçlar; 133 Vedat Arslan, 118 Şevket Karahan ve Hasan Yurdakal 20 olarak açıklandı. Karahan’ın itirazları sonucunda olay tutanaklara geçirildi ve seçim sonlandırıldı.

               NİHAİ KARAR BİK’DE

               Seçimlere müşahit olarak katılan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’da yapılan hukuksuzluğa üzüldüğünü belirterek nihai kararın BİK Genel Kurulu tarafından verileceğini dile getirdi.

               BİZANS OYUNU SAHNEDE

                İstanbul ve Ankara adaylarına karşı yiğitçe mücadele ederek seçimin galibinin kesinlikle kendisi olduğunu iddia eden Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevket Karahan, “BİK’de 2 yılda bir yapılan prodüktörlük seçimlerine yaklaşık olarak 1 aydır hazırlanıyorum. Seçimin olduğu salona 59 delegenin gücünü alarak girdim. İstanbul ve Ankara adaylarına karşı dik duruşumu sonuna kadar sergiledim. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek güzel bir konuşma yaptım. Seçimlere geçildi ve ben 59, Ankara adayı 57, İstanbul adayı 20 oy aldı. Bu sonuçlar rakiplerimi adeta çıldırttı. 2. Tura geçildiğinde tablonun değişmeyeceğini düşünürken Vedat Arslan’ın asistanı olduğu anlaşılan bir bayan, toplu oy pusulalarını sandığa atarak seçimin seyrini direk olarak değiştirdi. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra bütün baskılara rağmen itirazlarımı sürdürüp tutanaklara hukuksuzlukları geçirttim. 1960 yılından bu yana devamlı İstanbul ve Ankara tekelinde bulunan bu seçimlerin benim tarafımdan adeta yerle bir edilmesine hazmedemeyen rakiplerim Bizans oyunlarını çok iyi bir şekilde sergilemişlerdir. Bundan sonra ki süreçte artık yapılacak olan tek şey BİK Genel Kurulu’nun vereceği nihai kararı beklemek olacak.

               SİYASİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

               Ben buradan siyasilerimize özellikle vekillerimize çağrıda bulunuyorum. 1960 yılında kurulan Basın İlan Kurumu(BİK)’nda şimdiye kadar Isparta’nın ismi bile telaffuz edilmezken ben bu seçimde adeta bir tarih yazdım. İstanbul ve Ankara adaylarının tekelinde bulunan bu makamların Anadolu’dan bir kişinin daha gelip kazanabileceğini ispatladım. Bu olayın lütfen takipçisi olun. Kendim için değil Isparta için bir kapı açtığımı düşünüyorum. Bu seçimlerin kesin olarak benim tarafından kazanıldığını ilan ettirelim. Çünkü İstanbul ve Ankara adayları eminim ki siyasi baskılarla bu işleri yine lehlerine çevirmek için şimdiden kulları sıvamışlardır. Onun için sizleri ve tüm Isparta kamuoyunu göreve davet ediyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap