Isparta'ya kurulacak ikinci üniversitenin Eğirdir'de açılmasını istiyoruz

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'ya kurulacak ikinci üniversitenin Eğirdir'de açılmasını istiyoruz
Haberin Tarihi: 25.1.2017 10:00:00 - Okunma Sayısı:3691 defa okundu.

Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, her hafta salı günleri canlı telefon bağlantısıyla katıldığı Gülkent’te Bugün programında Isparta’da kurulması gündeme gelen ikinci üniversitenin Eğirdir’de kurulabileceğini dile getirdi.

Isparta'ya kurulacak ikinci üniversitenin Eğirdir'de açılmasını istiyoruz

               Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, her hafta salı günleri canlı telefon bağlantısıyla katıldığı Gülkent’te Bugün programında Isparta’da kurulması gündeme gelen ikinci üniversitenin Eğirdir’de kurulabileceğini dile getirdi. İlçemizde bulunan iki marka kuruluş olan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün kurulacak yeni üniversite için temel teşkil edebileceğini dile getiren Sinan, SDܒnün kurumsallığını tamamlamış bir üniversite olduğunu ifade ederek “Biz Isparta'mızda kurulacak ikinci üniversitenin, Göller Bölgesinin incisi Eğirdir'de kurulmasını istiyoruz.” dedi.

               Kanal32 ekranlarında “Gülkent’te Bugün” programına katılan Abdullah Sinan şunları söyledi:

               “ Bilindiği üzere Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta'da yüksek öğretimle ilgili güçlü bir altyapının üzerine 1992 yılında kurulmuş ve geçen süreçte kurumsallığını tamamlamış bir Devlet Üniversitesi.

               Üniversitemiz, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı, öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle ülkemizin yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yere sahip. Yükseköğretim kurumlarına yeni kayıt yaptıran öğrenci sayısı açısından ilk üç üniversite arasında yer aldı ve her yıl yaklaşık 17 bin yeni öğrenci kaydı yapmakta.

               18 fakülte, 5 enstitü ve 20 meslek yüksek okulunu bünyesinde bulunduran Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, günümüz itibariyle okuyan öğrenci sayısı 85 bin 978.

               Hatırlanacağı üzere ilgililerimiz tarafından, Süleyman Demirel Üniversitesi yanısıra Isparta'ya ikinci bir üniversite kurulması gerektiği ifade edilmişti.

               Isparta Milletvekilimiz, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, konuyu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aktarmış ve öğrenci sayısının önemini vurgulamışlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ise konuyu değerlendirecekleri ifade edilmişti.

               Biz Isparta'mızda kurulacak ikinci üniversitenin, Göller Bölgesinin incisi Eğirdir'de kurulmasını istiyoruz.

               Isparta'ya yakınlığı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle, Eğirdir'e kurulacak bir üniversitenin, ülkemize ve milletimize hizmet edeceği inancını taşıyoruz.

               Bu ekranlarda, bu programda geçtiğimiz haftalarda sizlere anlatmıştım. Türkiye'deki 4 Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden biri ve en kapsamlısı Eğirdir'de... Konularında uzman 17 mühendis, 2 veteriner hekim ve 2 biyolog SAREM'de görev yapmakta. Son derece modern laboratuarlara sahip Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde, pek çok bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapılmakta.

               Yine geçen hafta sizlere tanıtmıştım. Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü... Bu kurumumuzda da konusunda uzman, yüksek lisansları devam eden 46 Ziraat Mühendisi, 1 Peyzaj Mimarı, 6 Tekniker, 2 Teknisyen, 2 Laborant başarıyla görev yapmakta. Yine son derece modern cihazların bulunduğu laboratuarlarında, ülke tarımına hizmet veren MAREM, toplam 1000 dekar arazi üzerinde çalışmalarını sürdürmekte...

               Bu iki güzide kuruluşumuz neden birer fakülteye dönüştürülmesin?

               Fakülte için Eğirdir'de altyapı hazır... Bu kurumlarımızın geniş kullanım alanlı binaları hazır... Geniş arazileri hazır... Teknik imkanlar, laboratuarlar hazır... Fakülte olmak için sadece eğitim ayağı eksik...

               Öyleyse niçin bu imkanlar, bu altyapı, Eğirdir'de açılacak üniversitenin temelini oluşturacak fakülteler için kullanılmasın? YÖK'ün takdirleri ile Isparta'ya açılacak ikinci bir üniversite, niçin Eğirdir'de açılmasın?...

               Geçtiğimiz yıl Konya'da açılan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi gibi, Eğirdir'de kurulacak fakültelerden oluşacak Eğirdir Üniversitesi, neden ülkemize hizmet vermesin?

               Şu anda adeta atıl durumda olan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi binası, güçlendirilerek ve modernize edilerek niçin, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmasın?

               Bugün inanç turizmi kapsamında her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Barla köyümüz var... Bir İlahiyat Fakültesi niçin Barla'ya açılmasın?

               Spora gelince... Yıllardır sporun her dalında faaliyetlerini sürdüren ve yıl içerisinde yelken sporundan tutun, triatlon yarışmalarına, Dağcılık Şenliklerine ev sahipliği yapan, havası temiz, oksijeni bol Eğirdir'de niçin bir spor fakültesi olmasın?...

               Bu anlattıklarım, konuştuklarım inanın hayal değil... Eğirdir'in gözbebeği İstasyon Mahallemizde bugün Devlet Demir Yollarına ait ve il özel idaresine devredileceği konusunda çalışmaların yapıldığını bildiğimiz 365 dekar arazi var...

               Arazinin kimde olduğu, devrinin yapılıp yapılmayacağı ise ayrı bir muamma...

               Dediğim gibi bu arazi 365 dekar... İçerisinde halen harap durumda olan tarihi binalar var... Bunların restarosyonları mümkün... Tamamen göle nazır ve çok değerli olan bu arazimiz, Eğirdir'de kurulacak bir üniversite için kullanıma çok uygun. Tarihi ve yeşil dokunun muhafazası ile bu alan, ileride Eğirdir Üniversitesi'nin kampus alanı da olabilir. Bu alandan Isparta'ya demiryolu hattımız var. Bu hattın ıslahı ile Eğirdir-Isparta arasında demiryolu taşımacılığı uygulanabilir. Bu hattın iyileştirilerek kullanılması, öğrenci ve vatandaş taşımacılığı yanısıra, nostaljik kullanımıyla da turizme katkı sağlayacaktır. Eğirdir'de kurulacak bir üniversite, Isparta'ya sağlayacağı katkı kadar Süleyman Demirel Üniversitesi'ne de katkı sağlayacaktır.

               Bizler Isparta'ya kurulacak ikinci üniversitenin Eğirdir'de açılmasını istiyoruz.

               Mülki idarenin, yerel yönetimin, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve halkımızın her türlü fedakarlığı yapacağının bilinmesini istiyoruz.

               Eğirdir Akın Gazetesi'nin 14 Ağustos 2014 tarihli sayısında Eğirdir Evi'nde "Eğirdir Üniversitesi'nin temelleri atılıyor" başlıklı bir haber yapmışız.

               O gün de Eğirdir'de kurulacak bir üniversitenin, ülkemize sağlayacağı katkıları, geniş katılımlı bir toplantı ile katılımcıların anlatımlarıyla dile getirmişiz...

               Yine sizin programınızda dile getirmiştim; Yalvaç MYO'da 4 bin 129, Uluborlu MYO'da 2 bin 889 öğrenci öğrenim görüyor. Eğirdir MYO'da öğrenci sayısı ise 2 bin 669. Eğirdir ilçesi, öğrenci açısından hakkettiği yerde değil...

               Bizler, Eğirdir'de öğrenci sayısının artması yanısıra, kurulacak bir üniversitenin, bölgemize sosyal ve kültürel katkılarda bulunacağına inanıyoruz.

               Bu inançla; Isparta'ya kurulacak ikinci üniversitenin Eğirdir'de açılmasını istiyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ikinci üniversite konusunu Cumhurbaşkanımıza aktaran Milletvekilimiz, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç'ten, Sayın Vekillerimizden, Sayın Yüksek Öğretim Kurumu Yetkililerinden, Sayın Valimizden ve Sayın Rektörümüzden ilgilerini ve desteklerini bekliyoruz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap