Yeni yapılan sıcak asfalt yolda göçük meydana geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yeni yapılan sıcak asfalt yolda göçük meydana geldi
Haberin Tarihi: 31.1.2017 16:11:00 - Okunma Sayısı:2309 defa okundu.

Araçların tozlukları, çamurlukları ve jantları etrafa fırlıyor. Vatandaşlar, esnaflar ve sürücüler, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yeni yapılan sıcak asfalt yolda göçük meydana geldi     

 

Araçların tozlukları, çamurlukları ve jantları etrafa fırlıyor. Vatandaşlar, esnaflar ve sürücüler, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

            Eğirdir'de yeni yapılan yolda göçükler oluştu. Bir çok aracın jant kapağı sağa sola fırladı. Araçların kartelleri asfalta çarpan araç sürücüleri ve yol kenarındaki esnaflar endişeli, biran önce hatanın düzeltilmesini istiyorlar.

            Eğirdir - Gelendost yolu Menderes Mahallesi Kervansaray önünden geçen ve yeni sıcak asfalt yapılan yolda hata oluştu. Yeni asfaltlanan yolun belirli bölgelerinde çökmeler meydana geldi. Bir çok aracın jant kapakları sağa sola savruldu. Sürücüler ve civardaki esnaflar bir an önce yolun tamir edilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

            Projesi daha önce hazırlanan ve Isparta’nın Karayolları alanındaki en büyük hayali olan duble yol çalışmasına hızlı bir şekilde başlandı. Fakat yeni yapılan Isparta-Konya karayolunun Eğirdir sınırları içinde kalan kısmında meydana gelen göçükler ve şişmeler dolayısıyla sürücüler zor anlar yaşıyor. Menfez geçişinde meydana gelen çökme, özellikle ağır vasıtalara zor anlar yaşatıyor.

            Yeni yapılan bir yolda böylesi bir hatanın yapılmasından dolayı veryansın eden esnaflar, vatandaşlar ve sürücüler, "Alttaki büz'ün çökmesi nedeniyle yolda bir kasis meydana geldi, oluşan kasisten dolayı araçlar zıplıyor. Ağır vasıtalar ve büyük araçlar büyük tehlike atlatıyorlar. Bu duruma biran önce çözüm bulunmalı. İyi bir havada bu yolun tamiratının yapılmasında fayda var. Biran önce yapılırsa teşekkür ederiz. Yolun hatası biran önce düzeltilmeli. Şehirlerarası bir yolda böylesine bir hata kabul edilemez. Yolu yapan müteahhit veya Karayolu yetkilileri biran önce bu yolu düzeltmeli. Can ve mal kaybı olmadan, hatanın telafi edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bir kaza olduğunda bunun vebalini kimse kimseye ödeyemez." dediler.

"Can korkusu yaşıyorum"

Çökmenin meydana geldiği mevkide işletmesi olan bir esnaf; "Ölüm korkusu yaşıyorum. Geçen gün bir araç demire vurdu, demir yola fırladı. Karşıdan gelen yoktu ki Allah korudu. Başka bir gün traktörün römorku çıktı. Oluşan tümseğe çarpan traktörün piminden çıkan römork yolda kaldı, arkasından gelen araçlar yavaşladı da büyük bir tehlike önlendi. Her gün bu korkuyla yaşamak istemiyoruz. Yolun biran önce yapılmasını istiyoruz" dedi.

            Civardaki esnaflar, kamyon çamurluklarını ve araçlardan fırlayan jant kapaklarını göstererek yolun bir önce tamiratının yapılmasını istediler.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap