BERABER HAREKET ETMENİN GÜCÜ: CİTTASLOW

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BERABER HAREKET ETMENİN GÜCÜ: CİTTASLOW
Haberin Tarihi: 6.2.2017 17:49:00 - Okunma Sayısı:1680 defa okundu.

Eğirdir 4 Şubat 2017 günü Türkiye’nin bir diğer Cittaslow üyesi olan Artvin’in Şavşat ilçesindeki genel kurul toplantısında yapılan törenle resmen Cittaslow ağına katıldı. 30 ülkeden toplam 230 şehrin üye olduğu bu topluluğa katılan Eğirdir, bu unvan ile ayrıcalıklı bir konuma sahip olacak.

BERABER HAREKET ETMENİN GÜCÜ: CİTTASLOW

                Eğirdir 4 Şubat 2017 günü Türkiye’nin bir diğer Cittaslow üyesi olan Artvin’in Şavşat ilçesindeki genel kurul toplantısında yapılan törenle resmen Cittaslow ağına katıldı. 30 ülkeden toplam 230 şehrin üye olduğu bu topluluğa katılan Eğirdir, bu unvan ile ayrıcalıklı bir konuma sahip olacak.


                ŞAVŞAT’TA RENKLİ KARŞILAMA TÖRENİ

                Artvin’in Şavşat ilçesinin girişinde üye kentler için hazırlanan karşılama töreni renkli sahnelere şahit oldu. İlçenin turistik yerleri ve değerleri hakkında bilgi sahibi olan Ömer Şengöl diğer Cittaslow Türkiye kentleri belediye başkanlarıyla birlikte Şavşat’ı gezdi.

                EĞİRDİR MEŞHUR OLDU

                Tüm dünyada sahip olduğu güzellikler ve farklılıklarla bilinen Cittaslow şehirleri arasına giren Eğirdir, bu sonuçla Cittaslow hareketini bilen turizmcilerin odak noktasına yerleşecek. Cittaslow birliğine üye olmanın getirdiği kriterler sayesinde de yaşam kalitesinin yükselmesi bekleniyor.


                Artvin’in Cittaslow Şavşat ilçesinde yapılan ve Eğirdir’in Cittaslow kenti ilan edildiği genel kurul toplantısında yapılan açıklamaya göre: Çin’den 125 ilçenin yaptığı üyelik başvurusundan sadece 5inin üye olabildiği bu ayrıcalıklı üyeliği alabilmek, Eğirdir adına da gurur verici bir tablo yaratıyor.

                CİTTASLOW’UN KELEBEK ETKİSİ GÜCÜ

                Cittaslow Genel kurul toplantısı Türkiye’den 14, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 cittaslow kentini temsilen belediye başkanları ve ilçe koordinatörlerinin katılımıyla gerçekleşti. Genel kurul toplantısında sözü alan Cittaslow Türkiye genel başkanı ve aynı zamanda Seferihisar Belediye Başkanı olan Tunç Soyer, Cittaslow’un salt turizm oluşumu olmadığını ancak dünyada yarattığı sempatiyle büyük bir turizm potansiyeli taşıdığını söyledi. Cittaslow 72 kriteriyle, kendi şehrine, uluslar arası networke karşı bir sorumluluk taşıdığını dile getiren Soyer, üye kentin bulunduğu bölge ve ülkesine karşı örnek oluşturacak sorumlulukları yerine getirmesi ödevleri bulunduğunu bunu yerine getirdiği taktirde tüm dünyada bilinecek bir kent olmanın ayrıcalığını yaşayacağını dinleyicilere aktardı. “Kentin yapacağı tek bir yaptırımın tüm dünyadaki etkisi bu durumda bir kelebek etkisi kazanacak ve pozitif sonuçlar kaçınılmaz olacaktır” dedi.


                Cittaslow’un siyasi bir oluşum gütmemesi, farklı düşünce ve kökenleri bir araya getirerek estetik bir mozaik yaratıyor olmasının da toplantı da sık sık altının çizildiği görüldü. Ortak hareket etmenin güçlü bir etki yaratacağı vurgusu yapıldı.

                DÜNYA ÜLKELERİYLE İŞ BİRLİĞİ

                Toplantı Cittaslow genel sekreteri Pier Giorgio Olivetti’nin katılımının yanı sıra CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Artvin Ak Parti milletvekili İsrafil Kışla ve Cittaslow Türkiye bilim komitesi üyeleri akademisyenleri toplantıda bir araya geldi. Gayretleri ve çalışmalarıyla sıyrılan Türkiye Cittaslow kentlerinin, 30 ülke arasında ilk 4. sırada olması Olivetti tarafından takdirle karşılanarak bu başarının uluslar arası alanda istatistiki bir değer taşıyor olmasının gururunu Cittaslow Türkiye kentleriyle paylaştığını aktardı. Ayrıca Olivetti Türkiye’deki Cittaslow kentlerin tarımsal faaliyetlerine destek olmak amacıyla Hollanda’daki Cittaslow kentleriyle işbirliği yapmak için girişimlerde bulunacağını belirtti.

                SIRADAKİ GENEL KURUL EĞİRDİR’DE YAPILACAK

                Toplantı bitiminde Eğirdir’in Cittaslow olduğunu belgeleyen sertifika Pier Giorgio Olivetti ve Tunç Soyer tarafından Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e takdim edildi. Bir sonraki Türkiye genel kurulu toplantısının Eğirdir’de yapılması kararı alınmasının ardından heyecanıyla törene dama vuran Ömer Şengöl; “Ancak peri masallarında görebileceğiniz kentimizde tüm Türkiye’deki cittaslow üye kentlerini bir arada ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi. Eğirdir’in Cittaslow olma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Ömer Şengöl; kriterleri büyük bir dikkatle yerine getirmeye gayret ederek, Eğirdir’i kaliteli yaşamın başkenti yapmak için tüm halkımızın ve belediyenin büyük bir özveriyle çalışacağının sözünü verdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap