YORUMSUZ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YORUMSUZ...
Haberin Tarihi: 13.3.2017 11:36:00 - Okunma Sayısı:4234 defa okundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2. üniversite konusunda bir açıklama yaptı.

YORUMSUZ...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2. üniversite konusunda bir açıklama yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Öğretmenevi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında bir gazetecinin '2.üniversiteyi Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl talep ediyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz' sorusunu yanıtlayan Bilgiç, "Ömer Başkan böyle bir talebini iletmedi. Doğru olan üniversiteyi şehrin merkezinde kurmaktır. Sadece Ömer Şengöl istemiyor, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’ta istiyor. Bu şeyi bir tarafa bırakmak lazım. Zaten şehrin bütünüyle sosyal, kültürel ve spor, fiziki altyapısı bu kadar öğrenciyi barındırmaya müsait değil. Burada çok ciddi sorunlar var. Ev kiraları almış başını gitmiş. Bugün bir ilçede 2+1 evi 1500TL’ye kiraya veriyorlar. Öğrencilere iyi davranmıyoruz. İlçeler iyi davranmıyor. Öğrencilerimiz ilçelerde çok rahat değil. Halkımızın o evlatları bağrına basmaları lazım. Kız öğrencilerimizin ilçelerde ayrı sorunları var. Onlara yardımcı olmaları lazım. Başkanların üniversite talebinden önce kendi meslek yüksek okullarında okuyan öğrencilerin sosyal yaşam problemlerini çözmeleri lazım" dedi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap