Eğirdir SHMYO?da Yaşlılar Haftası Etkinliği Düzenlendi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SHMYO?da Yaşlılar Haftası Etkinliği Düzenlendi?
Haberin Tarihi: 23.3.2017 16:38:00 - Okunma Sayısı:1613 defa okundu.

İçerisinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası nedeniyle Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri tarafından ‘Yaşlılar Günü’ etkinliği düzenlendi.

Eğirdir SHMYO’da Yaşlılar Haftası Etkinliği Düzenlendi…

 

                İçerisinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası nedeniyle Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri tarafından ‘Yaşlılar Günü’ etkinliği düzenlendi.


                Düzenlenen etkinlikte Eğirdir Huzurevi sakinleri Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun onur konuğu oldu.

                18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla 23 Mart 2017 Perşembe günü Eğirdir SHMYO konferans salonunda düzenlenen etkinlik, devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.

                Etkinliğin açılış konuşmasını okul müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur yaptı.


                Konuşmasında, yaşlılarımızın dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olduğuna dikkat çeken Eğirdir SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur şunları söyledi:

                “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.” dedi.

                Yaşlılar için Tıp Fakültelerinde Geriyatri (Yaşlılık Hekimliği) Anabilim Dalı’nın oluşturulduğunu ifade eden Tabur; “65 yaş ve üzerindeki yaşlıların sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal ve işlevsel yaşamları, yaşam kaliteleri koruyuculuk hüküm uygulamaları toplumsal yaşlanma konularını ele alan bir anabilim dalı oluştu. Dolayısıyla yaşlılarımız bir anabilim dalı tarafından incelenmekte ve araştırılmakta.” dedi.

                Yaşlılarımıza atıl toplum kesimi olarak bakılmamasını dile getiren Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur: “ Yaşlılarımız da nihayetinde bizler gibi daha önce genç bireylerdi. Yaşam standartlarının giderek yaşlılığa doğru refah düzeyinin, milli gelir düzeyinin azalmasına bağlı olarak yaşlı popülasyonunun yaşam gücünü kaybettiğini ve sağlık sorunlarının arttığını hepimiz görüyoruz. O yüzden onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak adına yaşlılarımıza atıl toplum kesimi olarak bakılmamasını diliyorum. Yaşlılarımızın yaşama sevincini devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Allah yaşama sevincini hiç eksiltmesin” diye konuştu.

                Doç. Dr. Tabur, konuşmalarını  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözleriyle tamamladı.

                Okul Müdürü Tabur’un konuşmalarının ardından Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde görev yapan Psikolog Yusuf Sergen Dik ile Sosyal Hizmet Uzmanı Serkan Özcan ‘Yaşlı Psikolojisi” konusunda slayt eşliğinde katılımcıları bilgilendirdiler.


                Programda Okul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muhammet Bener de birbirinden güzel şiirleri okudu.

                ‘Yaşlılar Günü’ etkinliği PATIRTI ekibinin skeç sunumları ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap