EĞİRDİR KYK'DA EĞİTİM HAYATI SANATLA BULUŞUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR KYK'DA EĞİTİM HAYATI SANATLA BULUŞUYOR
Haberin Tarihi: 7.4.2017 15:37:00 - Okunma Sayısı:1597 defa okundu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nun ilçemizdeki yurdunda kalan öğrenciler için çeşitli alanlarda kurslar açıldı.

EĞİRDİR KYK'DA EĞİTİM HAYATI SANATLA BULUŞUYOR

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nun ilçemizdeki yurdunda kalan öğrenciler için çeşitli alanlarda kurslar açıldı.

Yurt bünyesinde yurtlarda kalan öğrencilerin, halk eğitim merkezlerindeki kurslardan ücretsiz yararlanmasına imkan sağlayan Milli Eğitim bakanlığı
 ile Gençlik Spor Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında Eğirdir KYK yurdunda çeşitli kurslar açıldı. Yurtlarda barınan öğrencilerin sosyal, sportif ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla açılan kurslar büyük ilgi görüyor.


Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Kuran-ı Kerim, Çini, Seramik, Tezhip, Üç boyutlu resim, Diksiyon kurslarına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri tarafından verilen kursların adeta sanat atölyesi gibi çalıştığını belirten Yurt Müdürü Mevlüt Aydın, "Kurslar haftada 3 gün 2'şer saat olarak yapılmaktadır. Düzenlenen kurslarda öğrencilerden ücret talep edilmemekte olup, gerekli malzemeler Kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Kurs sonunda öğrencilere katıldığı branş ile ilgili sertifikalar verilmektedir" dedi. Kurs bitiminde verilen sertifikaların MEB onaylı olduğunu belirten Aydın "bu sertifikalar öğrencilerin kariyer planlamalarında çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

Yurtkur öğrencilerimize davranış geliştirmede onlara İlçemizi sevdirmede aynı zamanda hayata hazırlamada örgün eğitimin yanında yaygın eğitiminde varlığını hissettirme anlamında açılan kursların açılmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap