Türk Polis Teşkilatının 172?nci Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Türk Polis Teşkilatının 172?nci Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor?
Haberin Tarihi: 10.4.2017 11:43:00 - Okunma Sayısı:1782 defa okundu.

Türk Polis Teşkilatının 172’nci Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türk Polis Teşkilatının 172’nci Kuruluş Yıldönümü Kutlanıyor…

Türk Polis Teşkilatının 172’nci Kuruluş Yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Türk Polis Teşkilatının 172’nci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Eğirdir Emniyet Müdürlüğünün organizasyonlarıyla 7 Nisan 2017 Cuma günü Eğirdir Hızırbey Camiinde ebediyete intikal eden emniyet mensupları için Mevlid-i Şerif okutuldu vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.

10 Nisan Polis günü dolayısıyla Eğirdir Emniyet Müdürü İsmail Kabasakal ve emniyet mensuplarınca bugün saat 9.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.


Buradaki törenin ardından Eğirdir Emniyet Müdürü İsmail Kabasakal tebrikleri makamında kabul etti.

10 Nisan Polis günü dolayısıyla bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Kabasakal: “Güçlü teşkilatın mensubu olmaktan onur duyunuz. Türk Polisi milli ve manevi hasretleri gereği yüksek görev şuuruna sahiptir. Geride kalan 172 yıl bunu kanıtlamıştır. Polis varlığının gayesi olan toplumdan bağımsız ve toplumsal taleplerden uzak bir anlayışta hizmet yürütemez. Polislik artık bir güç kullanma mesleği olarak değil, topluma hizmet sunan bir meslek olarak ortaya çıkmaktadır. Atatürk’ün de belirttiği üzere ’Millete efendilik yoktur, hadimlik vardır’ Bu millete hizmet eden onun efendisi olur. Türk Milleti polisine her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Milletimizin bizlere duyduğu bu güvene layık olmak bunlara en iyi ve kaliteli hizmeti vermek öncelikli hedefimiz olmalıdır. Türk polisi olarak sevgi adalet eşitlik sabır hoşgörü ve nezaketin halkla bütünleşmesinin temel anahtarı olduğunu halkı ile bütünleşmeyen bir kurumun asla başarıya ulaşma şansı olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Atatürk ilke ve inkılaplarına hukuk devleti anlayışına insan hakları ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış ve bağlı üstün vatan sevgisi görev aşkı bilgi birikimi ve sorumluluk bilinciyle fedekarca görev yaparak hep birlikte teşkilatımızı daha da yücelteceğiz. Tüm teşkilat mensuplarımızın ve fedekar ailelerin Polis Bayramının 172. yıldönümünü kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, devleti ve milletinin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm mesai arkadaşlarıma ve emeklilerimize aileleriyle birlikte sağlık huzur ve başarılar diliyorum” dedi.

 10 Nisan Polis Bayramının bütün emniyet mensuplarımıza kutlu olmasını dileriz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap