Yağ Balığı Üretiminde Üniversite ve Eğirdir SAREM Elele

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Yağ Balığı Üretiminde Üniversite ve Eğirdir SAREM Elele
Haberin Tarihi: 12.4.2017 16:06:00 - Okunma Sayısı:1341 defa okundu.

TAGEM Projesi kapsamında 2016 yılında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından ilk kez başlatılan yağ balığının üretime alınması çalışmaları devam ediyor.

Yağ Balığı Üretiminde Üniversite ve Eğirdir SAREM Elele

 

TAGEM Projesi kapsamında 2016 yılında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından ilk kez başlatılan yağ balığının üretime alınması çalışmaları devam ediyor. Projenin Nisan Ayı çalışmaları, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda da proje danışmanı olan Doç. Dr Cemil Kaya GÖKÇEK’in bizzat katılımıyla gerçekleştirildi.

            Uluslararası Doğa Koruma Derneği tarafından nesli tehlike altında olan tür olarak ilan edilerek kırmızı listeye alınan ve aynı zamanda endemik bir iç su türü olan yağ balığı (Pseudophoxinus anatolicus Hanko, 1925)’nın ilk kez üretime alınması çalışmaları, TAGEM Projesi kapsamında 2016 yılında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde başlatılmıştı.

            Halen devam eden ve Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Erbatur liderliğinde, Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri Abdülkadir Yağcı, Fuat BİLGİN ve Mehmet CİLBİZ, Dr. Meral APAYDIN YAĞCI, Dr. Mustafa CEYLAN, Dr. Cafer BULUT tarafından yürütülen projenin Nisan Ayı çalışmaları, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda da proje danışmanı olan Doç. Dr. Cemil Kaya GÖKÇEK’in bizzat katılımıyla gerçekleştirildi.

            Proje Danışmanı Doç. Dr. Kaya Gökçek tarafından projeye bu aşamada yapılacak olan katkıların, yağ balığının özellikle larval yetiştiriciliği ve dolayısıyla da projenin başarısı açısından önemli görüldüğü bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap