Eğirdir Müftülüğü Kutlu Doğum Programı Düzenledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Müftülüğü Kutlu Doğum Programı Düzenledi
Haberin Tarihi: 19.4.2017 12:22:00 - Okunma Sayısı:2062 defa okundu.

Kutlu Doğum Haftası “Hz. Peygamber ve Güven” temasıyla kutlanıyor

Eğirdir Müftülüğü Kutlu Doğum Programı Düzenledi

 

Kutlu Doğum Haftası “Hz. Peygamber ve Güven” temasıyla kutlanıyor

 

 

            Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.)'in doğumunun 1446. yıldönümü dolayısıyla Eğirdir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber ve Güven” temalı Kutlu Doğum Programı ve konferansı 18 Nisan 2017 Salı akşamı Kervansaray düğün ve toplantı salonunda düzenlendi.

 

            Program, Kaymakam Abdullah AKDAŞ, Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, Hakim Cihat Ateş, daire amirleri ve ilçe halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

            İmam Hatip Ali Saratlı'nın Canlı İlahi sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Y. Gökdere Köyü İmam Hatibi Ahmet Kocabaş, muhteşem bir Kuran-ı Kerim ziyafeti verdi.

 

             Gelendost Müftüsü, Eğirdir Müftü V. Sabri Altuğ 'un açılış konuşmasından sonra Eğirdir Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlknur Yıldırım "Kırk Yaşındasın" isimli şiiri okudu.

 

            Konferansa konuşmacı olarak katılan Isparta İl Müftü Yrd. Yasin Yıldız, toplumda güven kavramının çok önemli olduğunu belirtti. Yıldız, konuşmalarında Efendimizin hayatından örnekler vererek "Müslüman olmanın en önemli özelliklerinden biri kendisinden emin olunan kişidir, şu zamanda en çok ihtiyacımız olan hasletler güven, şefkat, merhamet, huzur, emin olmak ve emin olunmak" dedi.

            Güven toplumunun temel ilkelerinin; Canın Korunması, Aklın Korunması, Dinin Korunması, Neslin Korunması, Malın Korunması olduğunu bildiren Yıldız, Kur'an-ı Kerim ve Sünnette güven toplumunun esaslarının; Samimiyet, Sadakat ve Dürüstlük, Ahde Vefa ve Vefakârlık, Hak Duyarlılığı/Adalet, İtidal ve İstikamet, Merhamet ve Şefkat, Sevgi, Saygı, Müsamaha olduğu belirtti.

            İl Müftü Yrd. Yasin Yıldız, güveni zedeleyen faktörleri de şöyle sıraladı: Doğruluk ilkesinin ihlali, Adalet ve hakkaniyet inancının yara alması, Ayrımcılığın körüklenmesi, Kardeşlik hukukunun gözetilmemesi, Açlık ve yoksulluk sorunu, Emanetleri ehline vermemek.

            Program Eğirdir Müftülüğü tarafından hediye edilen Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi Kitabının dağıtımı ve ikramla son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap