393 Uzman Erbaş Yemin Etti?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,393 Uzman Erbaş Yemin Etti?
Haberin Tarihi: 21.4.2017 15:18:00 - Okunma Sayısı:2336 defa okundu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 41’nci dönem Uzman Erbaşların yemin töreni yapıldı.

393 Uzman Erbaş Yemin Etti…

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında 41’nci dönem Uzman Erbaşların yemin töreni yapıldı.

393 Uzman Erbaşın bayrak ve silah tutarak ettiği yemin törende duygusal anlar yaşandı.


Türk Komandosunun göz bebeği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bugün saat 10.00’da 41’nci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu’na katılan 393 askerin yemin töreni yapıldı.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, yüksek rütbeli komutanlar ile uzman erbaşların aileleri katıldı.

Yemin töreni programı;  Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.



Daha sonra 41’nci dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu’na katılan 393 Uzman Erbaş’ın yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin törenin ardından kursiyerler adına konuşmayı P. Uzm. Onb. Harun Aksoy yaptı.

Aksoy: “Komutanım, Bizler bugün bu kutsal yuvaya katılışımızın ikinci haftasını doldurmuş bulunuyoruz. Bugüne kadar, bu kutsal görevi canları ve kanları pahasına yerine getirmiş olan atalarımızdan, babalarımızdan ve ağabeylerimizden bu kutsal nöbeti devralmanın gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Bu iki haftalık süre içerisinde gece, gündüz demeden bizi bu kutsal vatan görevine hazırlayan bütün komutanlarımıza saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bugünü asla unutmayacağız. Çünkü, kutsal sancağımız, komutanlarımız ve ailelerimizin huzurunda and içtik.


Eğitimlerde terledik, bedenimiz yorgun düştü. Ama gün geçtikçe gördük ki, bu kutsal vatan görevi için her geçen gün güçleniyoruz, ve cesaretleniyoruz, hazır hale geliyoruz.

Burada kutsal vatan topraklarını savunmak ve milli birliğimizi bozmaya çalışan hainleri etkisiz hale getirmek için gerekli olan bütün eğitimleri eksiksiz olarak alıyoruz. “Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker” prensibi ile hareket ediyor, büyük bir azim ve kararlılıkla eğitimlere devam ediyoruz.

Ulu önder Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü bütün faaliyetlerimizde düstur olarak görüyor, Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.

Komutanım,

Buradaki eğitimlerimizi tamamlamayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Çünkü buradan sonra asıl birliklerimize “yani er meydanına” çıkacağız. Biraz önce yapmış olduğumuz kutsal askerlik andına bağlı kalacağımıza ve gerekirse vatanımız uğruna seve seve hayatımızı feda eğleyeceğimize emin olunuz.

Vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını feda eden, kanlarıyla kutsal vatan toprağını sulayan Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz,

Sizden devraldığımız bu kutsal vatan görevini tam olarak yerine getireceğimize ve bizden sonrakilere de aynı gurur, onur ve şerefle devredeceğimize kutsal vatan topraklarında tek bir hain bırakmayacağımıza, bayrağımız, vatanımız ve istikbalimiz için icap ederse toprağa düşmekten, kanımızın son damlasıyla kutsal vatan topraklarını sulamaktan çekinmeyeceğimize huzurlarınızda  söz veriyoruz.

Gülyüzlü analarımız;

Övünün! Ve gurur duyun! Çünkü bu vatan için can vermeye and içmiş, mavi bereli evlatlarınız var. bizlere cesareti, fedakarlığı ve vatan sevgisinin aşılayan, yiğit babalarımız! Sizlerin yolundan giderek, sizlere layık evlat olacağımıza, sizin başınızı dik tutmanız için ömrümüz boyunca mücadele edeceğimize emin olunuz.

Sevgili kardeşlerimiz!

Bizlere güvenin! Çünkü bu vatanı sizler için canı pahasına koruyacak olan ağabeyleriniz var.

Sorumluluğu ağır; ancak şerefi de bir görevimiz olduğunun farkında olarak; ulusumuzu, bayrağımızı ve vatanımızı can-ı gönülden severek, şanlı tarihimize ve atalarımızın kutsal emanetlerine sahip çıkacağımıza kuşkunuz olmasın.

Biz komandoyuz. Düşmanı çelik pençemizle ezeriz, vatanımız için yaşar ve gerekirse vatanımız için seve seve ölürüz.

ŞAHİKALAR ÜSTÜNE, MEYDAN OKUR BU ERLER

YAKLAŞACAK DÜŞMANA, MEZAR OLUR BU YERLER

BAĞLAYAMAZ HİÇBİR KUVVET, BU KASIRGA MİLLETİ

TARİHLERİ SORUN Kİ; BİZE ÖLMEZ TÜRK DERLER…

 P. Uzm. Onb. Harun Aksoy’un konuşmalarından sonra, kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini taktılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ yaparak şunları ifade etti:


“41’nci dönem Uzman Erbaş Komando temel kursiyerlerinin yemin törenine hoş geldiniz. Çok kıymetli ailelerimiz; sizin verdiğiniz vatan, millet sevgisiyle evlatlarınız, memleketimizin bu sıkıntılı döneminde ‘biz de varız dediler’ ve en zoruna talip oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız hakkınızdır” şekilde konuştu.

                Uzman Erbaşların yapmış oldukları yeminin çok önemli olduğunu ve şehitlerimizin bu yemine şahitlik ettiğini ifade eden P.Alb. Emirdağ; “Zorlu bir eğitim dönemi geçirerek komando birliklerine saflarına katılacak bu yiğitlerin yeminine hep beraber şahit olduk. İnanıyorum ki; bu yemine yerde olanlar kadar göktekiler de şahitti. Şehitlerimiz, yeminlerinize şahit olsun. Olsun ki, ömür boyu yeminlerinizin sorumluluğunu gönüllerinizde taşıyın. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.

                Konuşmalarında silah arkadaşlarına da seslenen Garnizon Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Kahraman silah arkadaşlarım, bizler komandoyuz. Yüzyıllardır Türk devletinin düşmanlarını titreten, korkutan akıncılarız, serdengeçtileriz. Sizlerle saflarımız daha da güçlenecek. Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz, ne de laf söylettiririz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Tarihin her döneminde fitne ve fesat yuvalarıyla uğraştık, her defasında da mazlumun ahını zalimlerin yanında bırakmadık, bırakmayacağız da. Adalet ve büyük devletler kurduk, şimdi de duyulan yükselen Türk Devletinin ayak sesleridir. Nasıl Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale’de, Birinci Dünya Savaşının diğer cephelerinde, İstiklal Harbinde verdiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında yükseldiyse bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz şehitlerle devletimiz yükselmeye devam edecektir. Bir parça huzurumuz olacaksa o da şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine olacaktır. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun.” dedi.

                Konuşmalarının sonunda devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad eden P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Bu vesile ile başta GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!..” diyerek, sözlerini tamamladı.


P. Uzm. Onb. Tolgahan Akbaş eşliğinde Komando Andı’nı hep birlikte söylediler. And’ın sonunda P. Alb. Selçuk Emirdağ’ın “Allah Türk Komandosunu Korusun” ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

 

41’nci dönem Uzman Erbaş yemin töreni programı fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sahaya inen aileler evlatlarına sarılarak hasret giderdiler.


EMEL TURAN KARTAL


 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap