23 NİSAN EĞİRDİR?DE COŞKUYLA KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,23 NİSAN EĞİRDİR?DE COŞKUYLA KUTLANDI
Haberin Tarihi: 23.4.2017 13:59:00 - Okunma Sayısı:2988 defa okundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de güzel bir etkinlikle kutlandı.

                23 NİSAN EĞİRDİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de güzel bir etkinlikle kutlandı.

                Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya’nın Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

                Bu yıl Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu ve Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, katılımcılara zevkli dakikalar yaşattılar.

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları hava muhalefetinden dolayı Eğirdir Kapalı Spor Salonunda yapıldı.


                Buradaki program saat 10.00’da Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı P.Alb. Selçuk Emirdağ, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.  Daha sonra Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylenildi.

                İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya’nın günün anlam ve önemini belirten  konuşmalarının ardından Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencilerinden Melek Türkcan “Bayrağım” isimli şiiri, Atatürk İlkokulu öğrencilerinden Hanife Erva Görgülü “23 Nisan” isimli şiiri okudu.

                Alan Gösterileri Büyük Beğeni Aldı

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Eğirdir Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu ve Atatürk İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan alan gösterileri ile devam etti.


                İlk önce sahaya çıkan Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencileri sahaya çıktı. Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait halkoyunları koreografileri büyük bir beğeni ile izlenirken gösterinin sonunda öğrencilerin Türkiye Haritasını oluşturmaları ayakta alkışlandı.


                Daha sonra sahaya Atatürk İlkokulu Tekvando takımı çıktı. Tekvandocular birbirinden güzel hareketleri yaparak izleyiciden tam not aldılar.

                Sandalye Kapmaca ve Çuval Yarışı İlgi Gördü…

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ilçemiz geneli tüm ilkokulları arası (bir temsilci) ile Sandalye Kapmaca ve Çuval yarışları yapıldı.  Kıran kırana geçen yarışmalarda hem çocuklar hem de katılımcılar çok eğlendi.

                Program Atatürk İlkokulunun Halkoyunları gösterisi ile sona erdi.


                Yurdumun en büyük bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun…

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap