TAGEM'DEN EĞİRDİR ÇIKARTMASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TAGEM'DEN EĞİRDİR ÇIKARTMASI
Haberin Tarihi: 7.10.2013 10:26:00 - Okunma Sayısı:3532 defa okundu.

EĞİRDİR'e gelerek 2 günlük incelemelerde bulunan TAGEM yetkilileri, ilçede kurumlarına bağlı iki kuruluşa Belediye'nin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

TAGEM’DEN EĞİRDİR ÇIKARTMASI

 

            EĞİRDİR’e gelerek 2 günlük incelemelerde bulunan TAGEM yetkilileri, ilçede kurumlarına bağlı iki kuruluşa Belediye’nin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü yetkilileri Eğirdir’e geldi. 2 günlük programlarında Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün yetkili kurum haline gelmesinden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

            Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar, Tarımsal Ekonomisi ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Muhammet Demirtaş, Hayvan Sağlığı Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ, birlikte Eğirdir’e gelerek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundular.

            Yeniden kurum haline gelen Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne ve müdür olarak tayini yapılan Şakir Çınar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan TAGEM yetkilileri, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne de ziyarette bulundular. Her iki kurumun yaptığı çalışmaları yerinde gören TAGEM yetkilileri, kurumların yaşadığı sıkıntıları ve geleceğe dönük yapılacak projeler hakkında bilgiler aldılar. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu’nun geliştirilmesi için çalışmalar yapılması hususunda fikir birliğine varan heyet, MARİM’im kuracağı Çiftçi Eğitim Merkezi projesinin Kalkınma Bakanlığı’na gönderildiğini ve konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler. Ankara’ya döndüklerinde gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler.

            Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar, Tarımsal Ekonomisi ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Muhammet Demirtaş, Hayvan Sağlığı Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. TAGEM heyeti, Eğirdir Belediyesi’nin, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne verdiği destek ve yardımlardan dolayı Belediye Başkanı Özmeral’e teşekkür ettiler.

            Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Başkan Özmeral, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar, Tarımsal Ekonomisi ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Muhammet Demirtaş, Hayvan Sağlığı Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar’a Eğirdir’in simgesi kristal elma hediye etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap