Eğirdir Eğitim-Bir-Sen Anneler Günü Etkinliği Düzenledi?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Eğitim-Bir-Sen Anneler Günü Etkinliği Düzenledi?
Haberin Tarihi: 10.5.2017 17:35:00 - Okunma Sayısı:3601 defa okundu.

Bu yıl 14 Mayıs 2017 Pazar günü kutlanacak olan ‘Anneler Günü’ dolayısıyla Eğirdir Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği tarafından ‘Anneler Günü’ programı düzenlendi.

Eğirdir Eğitim-Bir-Sen Anneler Günü Etkinliği Düzenledi…

               Bu yıl 14 Mayıs 2017 Pazar günü kutlanacak olan ‘Anneler Günü’ dolayısıyla Eğirdir Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilciliği tarafından ‘Anneler Günü’ programı düzenlendi.

               10 Mayıs 2017 Çarşamba günü ilçemizin güzide mekanlarından Kahve ve Ötesi Cafe& Bistro adresinde düzenlenen etkinliğe; Eğitim Bir-Sen İl Başkan V. Yeliz Demirel, Genç Memur-Sen Isparta Başkanı Sara Kutlu, Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Üyesi Şule Özer, Eğitim Bir-Sen 1.Nolu Şube Kadın Kolları Başkan V. Halime Çelik, Enerji Bir-Sen Başkanı Leyla Demir, Isparta Toc-Bir-Sen Başkanı Saliha Usullü, Yeliz Albayrak, Emekli Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Zehra Tunçbilek, Diyanet Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Fatma Songur, Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Serap Akın, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin, Eğitim Bir-Sen Eğirdir Kadın Kolları Komisyon Başkanı Fadime Gökdoğan ile Eğirdir’de öğretmenlik yapan anneler katıldı.

               Anneler Günü etkinliğinin açılış konuşmasını Eğirdir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Şahin yaptı. Annelerin ilk ve ebedi öğretmen olduğunu, ne yapılırsa yapılsın anaların hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini  konuşmalarında ifade eden Şahin “…Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

               Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Hepinizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Kadına bahşedilip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başında Annelik gelmektedir. Ana olabilmek ve bu meziyetle donatılmak ne kadar güzel bir duygudur. Analar olmasaydı insanlık olmazdı. Ana o kadar değerlidir ki... Cennetin Anaların  ayağının altında olduğunu unutmayalım. Analarımız ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Analarımız dilimizin öğreticisidir. Hayatı bize tanıtanlardır.

               Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatımıza ait güzelliklerin başında hep anamızın bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir. Anaların çocuklarına sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Çünkü sevgili annelerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar” dedi.

               Gönül Şahin, sözlerinin sonunda Eğirdir Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ali Şanal’a, Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Eğirdir İlçe Başkanı Fadime Gökdoğan’a ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

               Daha sonra, Isparta Engelliler Komisyonu Başkanı Serap Akın, Annesi Ayşe Akın ve babası Hasan Akın’da programda birer konuşma yaptılar.

               Program,  Kahve ve Ötesi Cafe& Bistro’nun sahibi hemşehrimiz Abdullah Başyiğit’in ikramları ile sona erdi. Başyiğit, bu tür organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap