ATATÜRK ANITI'NIN TEMELİ ATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK ANITI'NIN TEMELİ ATILDI
Haberin Tarihi: 8.10.2013 10:43:00 - Okunma Sayısı:1721 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu, büyük lider, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK Anıtı'nın yapımı için dün Eğirdir Kalesi önünde temel atıldı.

ATATÜRK ANITI’NIN TEMELİ ATILDI

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu, büyük lider, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK Anıtı’nın yapımı için dün Eğirdir Kalesi önünde temel atıldı.

            Eğirdir Belediyesi tarafından yaptırılan ATATÜRK Anıtı’nın temel atımı sırasında görüştüğümüz Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, ATATÜRK Anıtı’nın önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yetişmesi için çaba harcadıklarını, söyleyerek “bir olumsuzluk çıkmadığı sürece, Allah nasip ederse önümüzdeki Cumhuriyet Bayramı’nın çelenk sunma törenini burada yapacağız.     

            ATATÜRK Anıtı’nın çevre düzenlemesi yetişmeyebilir ama daha sonra burası peyzaj düzenlemeleriyle ATATÜRK’e yakışır, ilçemize yakışır bir yer haline gelecektir” dedi.

            Temel atma sırasında, Kaliönü meydanında bulunan Eğirdir Lisesi Kurucu Müdürü, Tarih Profesörü Kemal Göde ise, ATATÜRK’ün yüzyıllarda bir dünyaya gelen Liderlerden olduğunu söyleyerek, “ATATÜRK Anıtı’nın Eğirdir Kalesi önüne konulmasından büyük memnuniyet duydum. ATATÜRK’ü ruhen de unutmamamız gerekiyor...” ifadelerini kullandı.

            Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’in öğretmenliğini yaptığını da anlatan Kemal Göde “ O zamanlar yokluk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Halen Eğirdir Belediye Başkanı olan Özmeral çalışkan bir öğrencimdi. Eşyaları, odun-kömürü beraber taşırdık. Çok iyi futbol oynardı. Abdurrahman Kurt, Salih Bestelci gibi öğrencilerimden de top geçmezdi. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap