EĞİRDİR?DEN KİRAZ İHRACATINA BAŞLANILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR?DEN KİRAZ İHRACATINA BAŞLANILDI
Haberin Tarihi: 23.5.2017 17:05:00 - Okunma Sayısı:4621 defa okundu.

HEDEFTE, ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE İHRACAT VAR…

EĞİRDİR’DEN KİRAZ İHRACATINA BAŞLANILDI

HEDEFTE, ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NE İHRACAT VAR…

               Bu sezonun ilk Napolyon kirazları dış ülkelerin sofralarını süslemeye başladı.

               Eğirdir’in Serpil köyünde kurulu ANA Meyve Ltd. Şirketi tarafından halen, İzmir Kemalpaşa’dan getirilen kirazlar, ANA Meyve tesislerinde işlenerek Rusya, Almanya, İngiltere, Fransa, Norveç, İsveç gibi ülkelere ihraç ediliyor.

               İhracatını artırmak için girişimlerini sürdüren ANA Meyve Ltd. Şti. bugün Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen misafirleri konuk etti.


               Çin Halk Cumhuriyeti AQSIQ Karantina biriminden gelen, Şangay Giriş-Çıkış Kontrol Bürosu Müdürü Zhang Weidong ile Haihan Laboratuvar Müdürü Xu Wei ve beraberindeki heyete, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri; Yük. Ziraat Mühendisi Serkan Soykan, Gıda Uzmanı Sadık Ertuğrul, Sever Güzel Mansur ve çevirmen Ferhat Günday eşlik etti.

               Heyetin; 2015 yılında imzalanan “Türk Kirazının Çin’e İhraç Edilmesi Protokolü” kapsamında, 2017 yılı kiraz ihracat sezonunda, Çin’e kiraz ihracatının fiili olarak başlatılmasına yönelik teknik incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye geldiği, Çanakkale, Manisa, Afyon, Denizli, Antalya’daki kiraz bahçeleri, paketleme ve soğukhava tesislerini gezdikleri bu kapsamda, kiraz ihracatında önemli bir payı bulunan ANA Meyve Ltd. Şirketi tesislerinde de incelemelerde bulundukları belirtildi.

               Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Yük. Zir. Müh. Serkan Soykan, heyetin Çin Halk Cumhuriyeti’ne dönmesi  ile verecekleri inceleme raporunun uygun bulunması halinde, bu yıl Çin’e kiraz ihracatının başlayacağını bildirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap