Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 62 Öğrencisini Mezun Etti?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 62 Öğrencisini Mezun Etti?
Haberin Tarihi: 25.5.2017 14:46:00 - Okunma Sayısı:3092 defa okundu.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 62 Öğrencisini Mezun Etti…

                Okulların kapanmasına az bir süre kala okullarda yıl sonu etkinlikleri, mezuniyet törenleri  tüm hızıyla devam ediyor.

                Bu çerçevede ilçemiz Okullarından Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

                Okul bahçesinde saat 11.00’de başlayan programda Mehmet Akif Ortaokulu 62 öğrencisini mezun etti.

                Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle devam eden programda  Okul Müdürü Ramazan Özkan bir açılış konuşması yaptı.

                Özkan şunları ifade etti: “4 yıl önce 5. Sınıf öğrencisi olarak korku ve kaygı içerisinde okula başladınız. Öğretmeninizin sabırlı ve gayretli çalışmaları, ailenizin desteği ve kendi başarınız sayesinde bugün ortaokulu tamamlayarak girmiş olduğunuz TEOG sınavı sonucuna göre yerleşeceğiniz çeşitli orta öğretim kurumlarına devam etme sevinç ve mutluluğu içerisinde sizleri uğurluyoruz.

                4 yıl boyunca öğrencilerimizle ya yana olan, daha ile ve başarılı olabilmeleri konusunda desteklerini hiçbir zaman onlardan esirgemeyen değerli öğretmenlerime,

                Okulumuza güvendikleri e inandıklardı için değerli velilerimize,

                Tabi ki, bütün bu çabanın ve gayretin yegane sahibi olan, her şeyin en güzeline layık olduğuna yürekten inandığımız, bu ülkenin geleceği olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

                4 yıllık eğitim öğretim faaliyeti sonunda, geleneksel sertifika dağıtım törenini yaptığımız bu güzel günde göğsümüzü kabartan, bizleri mutlu eden tablo, her yıl mezun olan öğrencilerimizle birlikte başarı grafiğimizin yıllara göre artarak devam etmesidir.

                Başarının üç temel unsuru vardır. Doğru zamanda doğru yerde bulunmak, planlı ve çok çalışmak, doğru karar verip yanlış yapmamak. Okuyun, okumak zaman içinde bir yolculuktur. Sevin; sevmekten korkmayın, sevdikçe dünyanız renklenecek, yalnızlıktan kurtulacak, yaşamaktan zevk alacaksınız. Dürüst olun; Hakkınızı kimseye yedirtmeyin ama hakkınız olmayana asla el uzatmayın. Sabırlı ve kararlı olun; sabırlı olmak sizi hata yapmaktan koruyacak, pişmanlık duyacağınız olaylardan uzaklaştıracaktır.

                Dost ve arkadaşlık duygularınızı kaybetmeyin. Kader sizi başka yerlere götürse de mutlaka birbirinizi arayın. Vefalı olun; sizin için maddi ve manevi bütün imkanlarını ortaya koyan ailelerinizi, bilgisini ve sabrını veren öğretmenlerinizi unutmayın.

                Önünüzde sayısız sınavlar var. En sonunda da hayatın kendisinin bir sınav olduğunu göreceksiniz. Hayat sınavını iyi geçebilmenin tek yolu çalışkan, dürüst, hoşgörülü ve sevgi dolu olmaktır. Bilinçli çalışmalarınız sonunda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya devletleri arasında layık olduğu yeri alacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için Atatürk’e karşı sözünüz olduğunu unutmayın.

                Biz size güveniyoruz, sizlerle gurur duyuyoruz, sizler bizim geleceğimiz umudumuzsunuz. Bu güzel duygularla sizleri okulumuzdan uğurlarken bundan sonraki eğitim hayatınızda başarılar dilerim, yolunuz açık, ufkunuz geniş, amacınız hizmet olsun.”

                Okul Müdürü Ramazan Özkan’ın konuşmalarının ardından eski mezunlardan iki öğrenci Özkan’a çiçek takdim etti.

                Daha sonra bayrak ve flama teslim töreni yapıldı.

8’nci sınıf öğrencileri 7’nci sınıf öğrencilerine bayrağı teslim ettiler.

                Okul birincisi İrem Büşra Öztürk oldu. Öztürk ilk önce yaş kütüğüne adını çaktı, daha sonra bir teşekkür konuşması yaptı. Öztürk’ün plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya takdim etti.

                Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun mezuniyet töreninde TEOG sınavında çeşitli derslerde başarı gösteren öğrencilere madalya verildi. Öğrencilerin madalyaları protokol ve okul öğretmenleri tarafından verildi.

                Program mezuniyet belgelerinin verilmesi ve keplerin havaya atılması ile sona erdi.

                Mezun olan bütün öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap