132 Kahraman Daha Yemin Etti?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,132 Kahraman Daha Yemin Etti?
Haberin Tarihi: 26.5.2017 18:52:00 - Okunma Sayısı:2328 defa okundu.

Komando’nun mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmenlerin yemin töreni yapıldı.

132 Kahraman Daha Yemin Etti…

Komando’nun mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında Asteğmenlerin yemin töreni yapıldı.
367’nci dönem Asteğmenlerin yemin töreni bugün saat 15.00’de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi. Törende 132 Asteğmen bayrak ve silah üzerine el basarak yemin etti. 
367’ncidönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan Asteğmen adayları yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini takmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadılar. 
367’nci dönem yemin töreni programı; Sancağın yerini almasından sonra ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı.
Daha sonra 367’nci dönem Asteğmen Komando Temel kursuna katılan 132 Asteğmen adayının yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin töreninin ardından and içen kursiyerler adına konuşmayı P. Astt. Adayı Gökhan Orta yaptı. Orta, etkili bir ses tonuyla yaptığı konuşma sonrası ailelerden alkışlarla destek aldı. 
P. Astt. Adayı Gökhan Orta’nın konuşmalarının ardından, kursiyerler yeşil şapkalarını çıkarıp, mavi berelerini taktılar. 
Asteğmenler daha sonra P. Bnb. Metin Tuna eşliğinde Komando Andı’nı hep birlikte söylediler. And’ın sonunda P. Alb. Selçuk Emirdağ’ın “Allah Türk Komandosunu Korusun” ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.
Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Asteğmen Adaylarının yemin törenine Eğirdir Dağ Komando Asteğmenler Derneği üyelerinin de katıldığını belirterek kendilerine şükranla teşekkür ettiğini ifade eden Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ sözlerini şöyle sürdürdü. “Komandonun mabedinde 367’nci dönem yedek subay adaylarının yemin törenine hepiniz hoş geldiniz. Aramızda Eğirdir Dağ Komando Asteğmenler Derneğinin üyeleri de var. Aradan yıllar, yıllar geçmesine rağmen hala daha komandoyla gönül bağlarını devam ettiriyorlar ve komandoyu bir yaşam tarzı haline getirmişler. Bugün de aynı heyecanı tekrar yaşamak için aramızdalar. Teşriflerinden dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
Evlatlarınız, Evlatlarımızdır…
Konuşmalarını kursiyer alilerine hitaben sürdüren Garnizon Komutanı Emirdağ: “Çok değerli kursiyer aileleri, evlatlarınız sizlerden aldığı güç ve terbiye ile buradalar. Bu zor günlerde kutsal vatan borcunu ödemek için komandoya, en zoruna talip oldular. Ne kadar gurur duysanız hakkınızdır. Kahraman evlatlarınızın askerliliğe ilk adımı attığı bu ana şahitlik etmek üzere aramızda bulunan değerli misafirlerimizi ağırlamamızın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir evlat, anne ve baba için ne kadar değerliyse bizim için de o kadar değerlidir. Çocuklarınız önce Allah’a, sonra onları evlatlarından ayırt etmeyen komutanlarına ve kardeşleri olarak gören silah arkadaşlarına emanettirler. Onlar için endişe etmeyiniz. Artık evlatlarınız, evlatlarımızdır” diye konuştu. 
Konuşmalarında yemin ederek mavi berelerini takan asteğmenlere de seslenen Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ; “Yemin ederek gerçek birer asker olan kıymetli silah arkadaşlarım; Sizler Kurtuluş Savaşında istiklal uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden ve geri dönmeyi düşünmeyen bir neslin torunlarısınız. Ettiğiniz bu yeminle ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan toprağını korumayı kabul ettiniz. Bu kutsal görevi daha önce yerine getiren ecdadınız gibi sizlerin de bu vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceği inancım tamdır. Hangi koşulda olursa olsun gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum. Unutmayın! Biz Cenab-ı Peygamber Ordusuyuz. Bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz, ne de laf söylettiririz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz şehitlerimizin manevi huzurunda devletimiz yükselmeye devam edecektir. Bir parça huzurunuz olacaksa o da şehitlerin yüzü suyu hürmetine olacaktır. İnanıyorum ki bu yemine yerde olanlar kadar göktekiler de şahitlik etti. Şehitlerimiz yeminlerinize şahit olsun. olsun ki, ömür boyu yeminlerinizin sorumluluğunu gönüllerinizde taşıyın. Hepinize bu kutsal yemin, hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün vesilesiyle başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın ve milletin bağımsızlığı bölünmez bütünlüğü uğrunda bugüne kadar canını veren aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanları da saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum.” dedi. P. Alb. Selçuk Emirdağ sözlerini Ne Mutlu Türk’üm Diyene…” diyerek noktaladı.
Program, gözü yaşlı ve bir o kadar da gururlu ailelerin sahaya inerek evlatlarına sarılması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
Asteğmenlerimize görevlerinde başarılar dileriz.
EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap