Hasgül Kreş Öğrencilerinden Gazetemize Ziyaret?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hasgül Kreş Öğrencilerinden Gazetemize Ziyaret?
Haberin Tarihi: 27.5.2017 10:04:00 - Okunma Sayısı:2506 defa okundu.

İlçemizin güzide kreşlerinden biri olan Hasgül Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Gazetemiz Akın’ı ziyaret ettiler.

Hasgül Kreş Öğrencilerinden Gazetemize Ziyaret…

               İlçemizin güzide kreşlerinden biri olan  Hasgül Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Gazetemiz Akın’ı ziyaret ettiler.

               Hasgül Kreş ve Gündüz Bakım Evi  ‘Gökkuşağı Gülleri’, ‘Neşeli Kalpler’, ‘Parlayan Yıldızlar’, ‘Gülen Yüzler’ ve ‘İnci Taneleri’ sınıfları olmak üzere 5 grup halinde toplam 73 öğrenci, öğretmenleri gözetiminde gazetemizi ziyaret ettiler.

               Gazetenin hazırlanması, basılması aşamalarını görmek ve bilgi edinmek için gazetemizi ziyaret eden öğrenciler, Gazetemiz sahibi Abdullah Sinan, Yazı İşleri Müdürümüz Nilgün Sinan, Muhabirimiz Emel Turan Kartal ve gazete çalışanlarımız Durmuş Eryiğit ve Yusuf Arık tarafından bilgilendirildiler.

               Konu ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Okul Müdiresi Emel Kayacan: “…Ailelerimizden ilk önce bilgi içeren, çocukların dikkatini çeken haberleri okulumuza göndermelerini rica ettik. Ailelerimiz de çocukların dikkatini çeken haberleri okula gönderdiler. Her sınıfımız öğretmenleri eşliğinde kitabın önemini, gazetenin önemini ve ne işe yaradığı konusunda çocuklarımıza bilgiler verdiler ve drama yaptırdılar.  Biz de hazırlamış olduğumuz gazeteleri okulumuz panosunda yayınlayacağız. Amacımız, gazetelerin haber kaynağı olduğunu anlatarak çocuklarımızı bilgilendirmek ve daha çok farkındalık oluşturmak. Gazetenin hangi aşamalarından geçtiğini öğrenmek için sizleri ziyaret ettik” dedi.


               Gazetenin ne işe yaradığını soran öğretmenlerine çocuklar ‘Gazete okumak zihnimizi ve okuma alışkanlığımızı arttırır’,  ‘haberleri gazetelerden öğrenebiliriz’ gibi güzel cevaplar verdiler.

               Ziyaretten oldukça memnun kalan öğrenciler, gazetemiz çalışanlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap