TÜRKİYE KAHRAMAN ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRKİYE KAHRAMAN ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR...
Haberin Tarihi: 1.6.2017 10:03:00 - Okunma Sayısı:1605 defa okundu.

Şırnak 23. Tümen Komutanlığına Ait Coogeer Tipi Helikopter, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü Saat 20.55 sıralarında Şırnak'ın Şenoba Bölgesinde Kalkıştan 3 dakika Sonra Yüksek Gerilim Hattına Takılması Sonucu Düştü ve 13 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu.

TÜRKİYE KAHRAMAN ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR...


Şırnak 23. Tümen Komutanlığına Ait Coogeer Tipi Helikopter, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü Saat 20.55 sıralarında Şırnak'ın Şenoba Bölgesinde Kalkıştan 3 dakika Sonra Yüksek Gerilim Hattına Takılması Sonucu Düştü ve 13 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu. 


TSK: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı kazayla ilgili açıklama yaptı. Kazanın hemen ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 Cougar tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır."


KAZANIN AYRINTILARI

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takıldıktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakıldığı, çıkan yangında içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı ifade edildi. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akşam Şenoba'da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.


ŞEHİTLER UĞURLANIYOR

Düşen helikopterin ardından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak otopsileri yapılan ve isimleri tespit edilen 7 asker için Şırnak 23. Tümen Sınır Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenleniyor.

İsimleri tespit edilen şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker, şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, şehit Binbaşı Koray Onay, şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, şehit Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ve şehit Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç için cenaze töreni yapılıyor.

7 şehit için düzenlenecek olan törenin ardından cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı belirtilirken, diğer 6 şehidin isimlerinin tespit edilmesi için cenazelerin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.


Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Ailelerine, Sabır ve Başsağlığı Dileriz.

Yüce Milletimizin Başı Sağolsun .


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap