Kerevit İçin El Ele

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kerevit İçin El Ele
Haberin Tarihi: 8.6.2017 12:00:00 - Okunma Sayısı:1311 defa okundu.

Bilim adamı Kozak, Eğirdir Sarem'de...

Kerevit İçin El Ele

Bilim adamı Kozak, Eğirdir Sarem'de...

TÜBİTAK 2221 "Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı" kapsamında yapılan başvurunun kabul edilmesiyle ile Güney Bohemia Üniversitesi, Su Ürünleri ve Su Kaynaklarının Korunması Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Pavel KOZAK, "Resirküle Sistemde Kerevit Yetiştiriciliği Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Kerevit Hastalıkları" konularında, ortak çalışmalar yapmak üzere, 31 Mayıs 2017 tarihinden itibaren iki ay süre ile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne geldi.


Konuk bilim insanı KOZAK, Eğirdir SAREM’de kerevitle ilgili yetiştiricilik çalışmalarını yürüten araştırmacılarından  Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri Remziye ÖZKÖK, Kamile Gonca EROL ve Oğuz Yaşar UZUNMEHMETOĞLU ile birlikte, Kerevit Araştırma Merkezi'nde, bir dizi araştırma denemelerini içeren ortak çalışmalar gerçekleştirecek. İki ay süresince yoğun bir şekilde devam edecek olan kerevit araştırmalarının, ülkemiz kerevit yetiştiriciliğinin geleceği açısından çok yararlı olacağı ve önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor.


SAREM yetkilileri; “Enstitümüze, kerevit araştırmaları konusunda bu imkânı tanıyan ve maddi destek sağlayan TÜBİTAK'a, Bakanlığımıza, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz.” dediler.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap