Eğirdir SAREM'den Lisansüstü Tezlere Destek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SAREM'den Lisansüstü Tezlere Destek
Haberin Tarihi: 19.6.2017 16:42:00 - Okunma Sayısı:1399 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM), 30 yıllık bilgi ve tecrübe birikimi ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor.

Eğirdir SAREM'den Lisansüstü Tezlere Destek

 

Eğirdir Su Ürünleri  Araştırma Enstitüsü (SAREM), 30 yıllık bilgi ve tecrübe birikimi ile sektöre katkı sağlamaya devam ediyor. İç sularımızda kafeste balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasında, kerevit ve balıkçılık çalışmalarında öncü başarılara imza atan Eğirdir SAREM, sülükler ile ilgili de önemli araştırmalara devam ediyor. Yürütülen çalışmalar ile tıbbi sülük Hirudo verbana türünün üretim protokolünün oluşturulması hedefleniyor. İlgili çalışmalara hem Kurum bünyesinde hem de üniversite işbirliğinde yürütülen projelerle devam ediliyor.

Kurum personeli Dr. Mustafa CEYLAN'ın ikinci tez danışmanlığını yapmakta olduğu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Anabilim Dalında yürütülen bir yüksek lisans tez çalışması ile farklı besin kaynaklarının türün büyüme ve üreme performansı üzerine olan etkileri araştırılıyor. KSÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen ve üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hakan Murat BÜYÜKÇAPAR'ın proje lideri olduğu "Sığır ve Tavuk Kanı ile Beslenen Tıbbi Sülük (Hirudo verbana Carena 1820)'ün Büyüme ve Üreme Performanslarının Belirlenmesi" başlıklı tez projesi başlatıldı. KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Laboratuvarında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Tıbbi Sülük Araştırma Laboratuvarından temin edilen yavru sülüklerle deneme grupları oluşturulduğu ve sülüklerin sığır ve tavuk kanları ile beslendiği bildirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap