Eğirdir SAREM'de Kerevit Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SAREM'de Kerevit Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 3.7.2017 14:18:00 - Okunma Sayısı:1423 defa okundu.

Prof. Dr. Pavel KOZAK, Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri, Kamile Gonca EROL, Oğuz Yaşar UZUNMEHMETOĞLU ve Remziye ÖZKÖK ile birlikte, enstitüye ait "Kerevit Araştırma Merkezi "indeki araştırmalarına hafta sonu ve bayram tatilleri de dahil molasız devam ediyor.

Eğirdir SAREM'de Kerevit Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

 Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü teknik personellerinden Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Kamile Gonca EROL tarafından  "Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı (2221)" kapsamında TÜBİTAK'a yapılan başvurunun kabul edilmesinin ardından, 31 Mayıs 2017 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nden gelen ve halen enstitüdeki araştırmacılarla birlikte "Resirküle Sistemde Kerevit Yetiştiricilik Tekniklerinin Geliştirilmesi ve Kerevit Hastalıkları" konularında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Pavel KOZAK (Güney Bohemia Üniversitesi, Su Ürünleri ve Su Kaynaklarının Korunması Fakültesi Dekanı) tarafından, enstitü teknik personellerine bir sunum yapıldı.

Yapılan sunumun ilk bölümünde kendi kurumu ile ilgili olarak işleyiş, çalışma konuları, bölümler, çalışan uzmanlar, araştırma ve üretim tesisleri hakkında görsel ağırlıklı bir tanıtım ile balıkçılık faaliyetlerinden bahsedilirken, ikinci bölümde, şuan burada bulunuş sebebi ile ilgili hususlar ve 2009 yılında Eğirdir Göl'ünde yürütülmüş olan bazı çalışmaların sonuçlarına değinilmiş olup sunum, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eğirdir SAREM'de toplam iki ay süre ile kalacak olan Prof. Dr. Pavel KOZAK, Su Ürünleri Yüksek Mühendisleri, Kamile Gonca EROL, Oğuz Yaşar UZUNMEHMETOĞLU ve Remziye ÖZKÖK ile birlikte, enstitüye ait "Kerevit Araştırma Merkezi "indeki araştırmalarına hafta sonu ve bayram tatilleri de dahil molasız devam ediyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap