Eğirdir SHMYO?dan Örnek Bir Proje Daha?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SHMYO?dan Örnek Bir Proje Daha?
Haberin Tarihi: 3.7.2017 17:11:00 - Okunma Sayısı:1632 defa okundu.

Geçen yıl “Bizler de Geleceğiz EDES” isimli önemli bir projeye imza atarak büyük bir başarı sağlayan Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu şimdi de Otistik çocuk ve ailelere yönelik TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okullarının desteklemiş olduğu “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projeyi başlattı.

Eğirdir SHMYO’dan Örnek Bir Proje Daha…

“Gizemli Çocuklar Doğada”…

                Geçen yıl “Bizler de Geleceğiz EDES” isimli önemli bir projeye imza atarak büyük bir başarı sağlayan Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu şimdi de  Otistik çocuk ve ailelere  yönelik TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okullarının desteklemiş olduğu “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projeyi başlattı.

                “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projenin açılış toplantısı bugün saat 14.30’da Eğirdir SHMYO toplantı salonunda gerçekleşti.  Projede 10 çocuk, 10 aile 10 gün boyunca hem teknik bilgiler öğrenecekler hem de  Göller Bölgesi (Isparta, Burdur, Denizli, Afyon, Konya ve Antalya) illerinde gerçekleşecek olan doğa gezilerine katılacaklar.

                Açılışta proje ile ilgili bilgiler veren Eğirdir SHMYO proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp şunları ifade etti:

                “TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okullarının desteklemiş olduğu “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projemizin açılışına hepiniz hoş geldiniz. Projemiz 12 gün boyunca sürecek ve bugün başladı. 10 gün boyunca her zaman sizinle birlikte olacağız. Projemizde ben ve uzman arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaklar” dedi.

                Alp, konuşmasında önümüzdeki günlerde neler yapılacağı konusunda aileleri bilgilendirdi.

                Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Okul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur ise şunları ifade etti:

                “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projemizin açılışına hoş geldiniz. Projenin düzgün, sistemli ve başarılı geçmesi ümidi ve heyecanı içerisindeyim. Özel çocuklar ve fedakar ailelerimize katkı sağlayacağımızdan dolayı bu heyecanım bir kat daha artmış durumdadır.

                Bir çok projede almış olduğum farklı görevlerden edindiğim tecrübeye dayanarak doğa, insanın kendi özüne bir dönüş olduğunu söyleyebilirim. Aslında yetişkin bireyler olarak fırsatını bulduğumuzda ağaç altında gölgelenme, bir derenin kenarına oturup su sesini dinleme ve tabiata kendimizi bırakmamızın sebebi budur.

                Tarihsel süreçte insan, hep doğa ile mücadele etmiş doğanın azameti karşısında ne kadar aciz olduğunu görmüş ve aklını kullanarak doğaya karşı adeta bir egemenlik kazanmıştır. Bununla da kalmamış doğaya hakim olma dürtüsü, doğayı tahrip etmesine yol açmıştır. Bir taraftan onu tahrip etmiş bir taraftan da bulduğu her fırsatta doğanın şefkatli kollarına kendisini bırakmıştır.

                Bu proje kapsamında doğanın ekonomik yönüyle değil rehabilite eden yönünü sizlere göstermeye çalışacağız. Onun bize dost olduğunu ve bugün olduğu kadar yarın da ona muhtaç olduğumuzu anlatma misyonunu üstlendik.

                Doğallıklarını henüz kaybetmemiş çocuklarımız için doğa bir ihtiyaçtır. Tabiatı anlatmak, onun farklı yönlerini çocuklarımızla tanıştırmak bizlerin önemli bir görevidir. Böylelikle görevimizi bir nebze olsun ifa etmiş olacağız. Bunun yanında çocuklarımızın sosyalleşmesi için de önemli fırsat yakalayacağız. Aileler, eğitimlerle ve gezilerle bilinçlenecek ayrıca çocuklarına yaklaşımlarında farklı bir boyut kazanacaklardır. Ayrıca görevli öğrencilerimiz mesleğe atılmadan önce bir uygulama sahası görme fırsatını yakalayıp çocuklarımızla önemli bir etkileşime girecekler.

                Projenin şimdiden belirlediğimiz amaçlar çerçevesinde gerçekleşmesini diliyorum. Proje ekibimiz, üniversite öğrencilerimiz, gizemli çocuklarımız ve aileleri için neşeli ve eğitim dolu 10 gün olmasını temenni ediyorum. Kurulacak bağın, sonraki aylar ve yıllar için de bir köprü oluşturacağına inanıyorum. Projenin hepimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

                “Gizemli Çocuklar Doğada” isimli projede; Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp, Eğirdir SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, Öğr. Gör. Muhammet Bener, Öğr. Gör. Asuman Kocakaya, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Doç. Dr. İsmail Şen, İsmail Burak Karaceylan, Fatma Aslan, Prof. Dr. Kurtuluş Olgun, Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Doç. Dr. Mehmet Özçelik, Doç. Dr. Mehmet Faruk Gürbüz, Doç. Dr. Yıldırım Atayeter, Yrd. Doç. Dr. Gülçin Şatır, Dr. Osman Kürşat Ergül ve Öğretmen Mehmet Aydoğdu eğitimci olarak görev alacaklar.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap