MAREM, Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu XX. Toplantısı?nda

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MAREM, Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu XX. Toplantısı?nda
Haberin Tarihi: 11.7.2017 17:04:00 - Okunma Sayısı:3087 defa okundu.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM), Dünya ve Türkiye’de kiraz-vişne yetiştiriciliği, işlemesi, pazarlaması ve ıslahındaki son gelişmeleri değerlendirme, sektör paydaşları arasında bilgi alış–verişi sağlama, sektörün sorunlarına çözüm bulma ve bu doğrultuda yeni araştırma programları oluşturma amacıyla 04-05 Temmuz 2017 tarihlerinde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlenen “Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu XX. Toplantısı”na katıldı.

MAREM, Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu XX. Toplantısı’nda

 

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM), Dünya ve Türkiye’de kiraz-vişne yetiştiriciliği, işlemesi, pazarlaması ve ıslahındaki son gelişmeleri değerlendirme, sektör paydaşları arasında bilgi alış–verişi sağlama,  sektörün sorunlarına çözüm bulma ve bu doğrultuda yeni araştırma programları oluşturma amacıyla  04-05 Temmuz 2017 tarihlerinde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlenen “Ulusal Kiraz-Vişne Çalışma Grubu XX. Toplantısı”na katıldı.

Toplantıya ülkemizde kiraz-vişne üzerine çalışmalarda bulunan diğer araştırma Enstitülerinden araştırmacılar, üniversite, kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir grup katıldı.

Toplantının ilk gününde; Kiraz-vişne sektörünün 2017 yılındaki genel durumu, Dünyada kiraz yetiştiriciliğindeki son gelişmeler, 2017 yılı bahar aylarında Türkiye’deki kiraz-vişne alanlarında yaşanan doğal afetlerin etkisi, Erzincan’da meyve suyu sanayi potansiyeli ve Bölgeler itibari ile kiraz-vişne üretimindeki son durum değerlendirilmiş ve TAGEM Araştırma Enstitülerinde kiraz-vişne ıslahı,  bitki sağlığı ve yetiştirme tekniği konusunda yürütülen AR-GE projeleriyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verilerek yeni tescil edilen ve tescil aşaması devam eden kiraz çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.

İkinci gün ise; Tunay Gıda Meyve Suyu Tesisleri ve Üzümlü İlçesi Kiraz-Vişne Bahçelerine düzenlenen teknik geziye katılım sağlandı.

 

                       

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap