Elele vererek Isparta?yı daha iyi noktaya taşıyacağız

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elele vererek Isparta?yı daha iyi noktaya taşıyacağız
Haberin Tarihi: 24.7.2017 15:24:00 - Okunma Sayısı:1242 defa okundu.

24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali Günaydın: ‘Elele vererek Isparta’yı daha iyi noktaya taşıyacağız’ dedi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, yönetimi ve üyeleriyle birlikte bugün saat 11:00’de Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali Günaydın: ‘Elele vererek Isparta’yı daha iyi noktaya taşıyacağız’ dedi.

24 Temmuz Basın Dayanışma ve Gazeteciler Günü nedeniyle Isparta Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve üyeleri Vali Şehmus Günaydın’a ziyarette bulundular. Görevde bulunduğu süre içerisinde şehir medyasına olan katkılarından ötürü Vali Günaydın’a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden IGC Başkanı Şevket Karahan, ‘Valimiz 15 Temmuz hain kalkışmada gerçek bir devlet adamı olduğunu ortaya koymuştur’ dedi.

24 TEMMUZ’U BAYRAM OLARAK 

KUTLAYAMIYORUZ

Şevket Karahan konu hakkında şu ifadelere yer verdi: “24 Temmuz bütün Türkiye’de basın bayramı olarak kutlanıyor ama biz bu günü basın dayanışma günü olarak kutluyoruz. Medya çalışanları ve gazeteciler özlük haklarını tam anlamıyla alamadıkları için bugünümüzü maalesef bayram olarak kutlayamıyoruz. Isparta’da iyi ve güçlü bir basın grubumuz var. Arkadaşlarımız devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan bir yayın sürdürüyorlar. Bizler Isparta’daki halka haberin aktarılmasındaki en büyük rolü oynuyoruz. Sizin çok büyük desteğinizi alıyoruz. 15 Temmuz’da bütün Türkiye’de verilen demokrasi mücadelesini hep beraber verdik. Burada da 15 Temmuz’da verdiğiniz mücadele takdirle karşılanmaktadır. Ondan sonraki süreçte, hizmet anlayışında Isparta’da çok büyük hizmetler yaptığınız görüyoruz. Bundan sonraki görevlerinizde birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimiz belirtiriz” dedi.

ISPARTA BASINININ ÇOK CİDDİ

DESTEĞİNİ GÖRÜYORUM

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın konuşmasının ardından açıklamada bulunan Vali Şehmus Günaydın: “Isparta’ya geldiğim ilk zamanlarda söylediğim gibi, gelin hep beraber bir şeyler yapalım. Elinde avucunda, fikrinde ne varsa gelsin bizimle paylaşsın, biz de bu işi yapalım. Bugüne kadar da sizlerin çok ciddi desteğini gördüm. Bunun için sizlere teşekkür ederim. Isparta güzel bir şehir. Avantajları ve potansiyeli yüksek bir şehir. Hep beraber çalıştığımız zaman, birbirimizle kenetlendiğimiz zaman üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Zorluklar paylaşıldıkça aşılır. Isparta’da bunu büyük oranda gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızın tarafsız, objektif ve basın ilkelerine uygun olarak hareket etmeleri Isparta’mıza çok önemli kazançlar sağladı. Bu anlayışla yolumuza devam ederek, Isparta’mızı her alanda geliştirmek istiyoruz. Yaptığımız her işte açık şeffaf bir politika uyguluyoruz. Yaptıklarımız kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yaptığımız işlerden dolayı kimsenin aklında soru işareti kalması istiyoruz. Bunu birçok alanda gördük. Özellikle geçen sene 15 Temmuz olayında. Son derece olumlu katkı verdi. Aynı zamanda spor alanında da birliktelik ortaya konulunca netice alınmamış olsa da, o yaşanmış heyecan, tribünlerin coşkusu Isparta’daki atmosfer birçok şehirde bile yaşanmamıştır. Ulusal basında bile Isparta’nın reklamları yapıldı. 17 bine yakın taraftar olduğuna dair haberler yapıldı. Bu sene yine hep beraber sporda ve futbolda istediğimiz, arzuladığımız, hak ettiğimiz yere ulaşacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Doğruları yaptığımız zaman belki hedefe ulaşmak için biraz gecikebiliriz ama hedefimize illa ulaşırız. Yanlışlarla bir şey elde edeceksek kalıcı olmaz. Her yıl 24 Temmuz’da Gazeteciler ve Basın Bayramı ile birlikte Basından Sansürün Kaldırılışının 109. yıldönümünü kutluyoruz. Topumda meydana gelen olaylar hakkında kamuoyunu objektif, tarafsız ve doğru bilgilendirmek basınımızın temel görevidir. Böylesine önemli bir misyonu üstlenen gazetecilerin, bu ilkeler doğrultusunda ortaya koydukları emek, çaba ve gayretleri takdire şayandır. Kamu yönetimi ve vatandaşlarımız arasındaki ilişkilerde önemli bir görev üstlenen basınımızın, vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olarak, onların doğru bilgilendirilmesi ve haber alma haklarının en iyi şekilde gerçekleşmesi için ortaya koyacakları çalışmalar büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, görevlerini büyük bir fedakârlık ile yerine getiren basın mensuplarına sağlık, mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ ISPARTA

Konuşmasında turizm ve iş dünyasından örneklerle devam eden Vali Günaydın: “7 ay önce yapmış olduğumuz turizm çalıştayımız vardı. Burdur’daki arkadaşlarımız da aynı yöntemle bir çalıştay yapalım istemişlerdi. TÜRSAP hafta sonu Burdur’a geldi. Burdur’a gelirken yine Isparta’mız nasibini aldı. Burdur’a gelen arkadaşlarımız yine Kuyucak ve Güneykent köylerindeydi. Kuyucak köyünün marka haline gelmesi için bir rapor hazırlayacaklarını belirttiler. Cumartesi günü Kuyucak’a gittim. Lavantanın görsel olarak lanse edildiği son zamanları yaşıyoruz. Oraya gelen turizmcileri de gördüm. O kadar güzel enstrümanlara sahibiz ki, bunların önemli olanı bunları değerlendirebilmektir. Geçen hafta sanayici arkadaşlarla bir araya geldik. Üretim yapan arkadaşlarla sürekli olarak bir araya geliyoruz. Ortaya koyduğumuz hedefi çok aşmışız. Şehrimizde çok güzel şeyler yapılmış geçmişte ve bunları daha da ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Elele vererek Isparta’yı daha iyi noktaya taşıyacağız” dedi.

BİNA SİZDEN RESTORASYON BİZDEN

Gazeteciler Cemiyeti'nin daha önce Damgacı Sokak'ta bir mekanı olduğunu hatırlatan Gülkent Gazetesi Genel Müdürü ve Gülkent’te Bugün programı yapımcısı Hüseyin Aybatılı, Vali Günaydın'dan yer talebinde bulundu. Vali Günaydın, Damgacı Sokağı yeniden canlandırmak gerektiğine işaret ederek, "Size bir teklifte bulunayım. Siz Damgacı Sokak'tan bir mülk edinin. Oranın restorasyonunu ben yaptırayım. Böylelikle hem Damgacı Sokağın canlandırılmasına hizmet etmiş olalım hem de sizin yer meselenizi çözelim" dedi. Gazeteciler Cemiyeti teklife sıcak baktı.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap