Elma diyarı Eğirdir'de genç müzisyenler yarışacak...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elma diyarı Eğirdir'de genç müzisyenler yarışacak...
Haberin Tarihi: 31.7.2017 12:15:00 - Okunma Sayısı:3035 defa okundu.

İki yaş grubunda toplulukların katılacağı yarışma para ve konser ödüllü...

Elma diyarı Eğirdir'de genç müzisyenler yarışacak...

İki yaş grubunda toplulukların katılacağı yarışma para ve konser ödüllü...

Genç müzisyenleri oda müziği çalışmalarına özendirmek ve klasik müziği Anadolu'nun değişik yörelerine götürmek amacıyla, flüt sanatçısı Doç. Cem Önertürk önderliğinde 1. Eğirdir Oda Müziği Yarışması 10-15 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenleniyor. 15-20 yaş ile 20-32 yaş arasını kapsayan iki grupta düzenlenen yarışmada Jüri Başkanlığı'nı uluslararası piyanistimiz Özgür Aydın yapacak. Jüride yer alacak üyeler şöyle: Kemancılar Ellen Jewett ile Özcan Ulucan, klasik gitarist Doç. Kağan Korad ve flütist Doç. Cem Önertürk . Başvuruların 10 Ağustos 2017'ye kadar yapılması gerekiyor.

İlk kategoride birinci gelen topluluğa 1000.-TL, ikinci kategori birincisine ise 3000-TL para ödülü yanısıra birer canlı radyo konseri olanağı sağlanacak. Yarışma Eğirdir Belediyesi'nin desteğiyle düzenleniyor.

Yarışma için öncülük eden Doç. Cem Önertürk, amaçlarla ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

"En önemli amaç, çoksesli klasik müziği Anadolu insanına sevdirmek, müziğin kültürel zenginliğini sergilemek ve benimsetmektir. Çoksesli klasik müzik  enstrümanlarını yakından inceleme şansı yaratmak da yarışmanın başlıca önceliklerindendir. Eğitimini sürdürmekte olan veya profesyonel kariyerlerine devam eden müzisyenlerin tanışmasını sağlamak, yeni oluşum ve müzikal paylaşımlar yaratılması için önemli bir buluşma noktası sağlama fikri de yarışmanın hedeflerinden biridir."

Yarışma Şartnamesi şöyle:

Madde 1. Amaç:

“I. Eğirdir Oda Müziği Yarışması”, genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanı sıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için düzenlenmektedir.

Madde 2. 

Yarışma 10-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.  Son başvuru tarihi 10 Ağustos 2017’dir.

Madde 3. Yaş grupları:

Yarışma iki yaş grubundan kategorisinden oluşmaktadır.

1.      Kategori: 20 yaşa kadar. 

2.      Kategori: 32 yaşa kadar

Madde 4. 

Yarışma, tüm oda müziği gruplarına açıktır. Yarışmaya katılacak olan adayların kimlik belgesi sunmaları gerekir aksi takdirde yarışma başvuruları kabul edilmeyecektir.

Madde 5.  Başvuru Tarihi:

Yarışmacı adaylarının 10.08.2017 tarihine kadar grup üyelerinin özgeçmişleri, başvuru ücreti dekontu ve başvuru formunu  egirdirmuzikyarismasi@gmail.com  adresine yollamaları gerekmektedir.

Madde 6. 

Her müzik topluluğu iki oda müziği eseri seslendirecektir. Eserler farklı dönemlerden seçilmelidir. Topluluklar performanslarını alfabetik sıraya göre (GRUP ADI) sergileyeceklerdir.

Madde 7. 

Özgürce seçilebilecek olan repertuar yarışma kuruluna başvuru sırasında belirtilmelidir. Eser değişikliği yapılamaz. Seslendirilecek eserlerin bir kopyası jüri üyelerine verilmek üzere hazır bulundurulmalıdır.

Madde 8. Ulaşım

Eğirdir, Isparta’ya ulaşım masrafları yarışmaya katılacak topluluklara aittir.

Madde 9. Yarışma süresince konaklama ihtiyacı olan topluluklara öğrenci yurdunda ücretsiz olarak konaklama imkanı sunacaktır. 

Madde 10. Jüri Üyeleri;

Özgür Aydın - Jüri Başkanı, Ellen Jewett, Özcan Ulucan, Kağan Korad, Cem Önertürk

Madde 11.

 Jüri Üyeleri, seslendirilen eserlerin bölümlerin seçimini yapma hakkına sahiptir. Jürinin kararı tartışmasızdır.

Madde 12. 

Jürinin verdiği notların ortalaması alınarak nihai puan verilir. En yüksek ve en düşük puan hariç tutarak puanların ortalaması alınır. Eşitlik durumunda, Jüri Başkanının kararı esas alınır.

Madde 13. Giriş ücretleri

Topluluk başı olarak ödenir. (ücretler kişi başı değildir)

1. Kategori - 100 lira

2. Kategori - 150 lira.

Madde 14.

Katılım ücreti, 10 Ağustos 2017 tarihine kadar, grup katılımının onaylanması için ödenmelidir. Giriş ücreti şartlarını yerine getirmeyen topluluklar yarışmaya katılamazlar. Giriş ücretleri herhangi bir koşulda geri ödenemez.

Madde 15. Ödeme "Eğirdir Müzik Yarışması”  notu düşülecek şekilde yapılmalıdır:

Garanti Bankası, Çengelköy Şubesi.

Hesap Sahibi İsmi: KKMD-Tİ

IBAN: TR 57 0006 2000 5730 0006 2985 32

Madde 16. Eser Notaları;

Başvuru formu ile birlikte sunulacak eser listesindeki eserler, yarışma elemelerinde orijinal notalar ile seslendirilmelidir. Fotokopi veya yayıncı şirkete ait olmayan notaların kullanılabilmesi  için izin veren yayıncının yazılı iznini belirten belge veya bestecinin yazılı iznini belirten belge yarışma kuruluna sunulmalıdır. Yukarıda belirtilen beyanlardan herhangi birini eklemeden fotokopi notalar kullanan topluluklar olası tüm hukuki sorumluluğu kabul etmiş sayılırlar.

Madde 17. Ödüller

Yarışmada dereceye giren topluluklara aşağıdaki ödüller verilecektir;

1. Kategori: 15-20 yaş

Birincilik Ödülü - 1000 TL ve Canlı Radyo Konseri

İkincilik Ödülü - 750 TLl 

Üçüncülük Ödülü - 500 TLl

2. Kategori: 20-32 yaş

Birincilik Ödülü - 3000 TL ve Canlı Radyo Konseri

İkincilik Ödülü  - 1500 TL

Üçüncülük Ödülü - 750 TLl

Madde 18. Jüri kararları kesin ve temyiz edilemez. Gerekli sanatsal seviyeye ulaşamaması durumunda komisyon ödülleri vermeme ve uygun olduğu takdirde ödülleri paylaştırma hakkını saklı tutar.

Madde 19. Ödül kazananlar konseri;

I. Eğirdir Oda Müziği Yarışması’da dereceye girmeye hak kazanan müzik toplulukları 15 Eylül 2017 tarihinde (belirlenecek yerde) yapılacak Halka Açık Konserde çalacaklardır. Kazanan grupların bu etkinlikte icra edecekleri eserler yarışma kurulu tarafından seçilecektir.

Madde 20. Video ve Ses kayıtları gibi oluşturulan içeriklerde sanatçılar herhangi bir hak talep edemez. Bahsi geçen materyallerin bütün hakları Eğirdir Müzik Yarışması’na aittir.

Madde 21. Elma Konserleri;

Yerel topluluktan küçük izleyiciler için özel veya kamusal performanslardır. Elma Konserlerinin amaçları şunlardır: 

  • Topluluklara, yarışma süresince kendi repertuarı gerçekleştirme fırsatı sunmak; 
  • Oda müziğini samimi bir ortamda sunmak; 
  • Oda müziğinin yerel farkındalığını arttırmak; 
  • Yarışma için yerel desteği artırmak. 

Elma Konserleri 10-15 Eylül 2017'de gerçekleşecek. Sınırlı sayıda fırsat olacak. Müzik toplulukları katılım formundaki Elma Konserlerine ilgilerini belirtmelidir. Konserlere katılım kesinlikle isteğe bağlıdır ve yarışma katılımından tamamen ayrıdır. Konserlerle önceden anlaşma yapılması gerekliliği nedeniyle, programa katılan topluluklar icra edilecek eserleri belirtmelidirler.

Madde 22. Yarışma Kurallarının Kabulü. 

Adaylar geçerli yönetmelikleri kabul etmeli ve başvuru formunu eksiksiz doldurmalıdırlar. Yarışma komitesi gerektiğinde düzenlemeleri değiştirme hakkını saklı tutar. Bu değişiklikler, ilgili kişilere zamanında ve en uygun şekilde iletilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formları: https://www.egirdirmuzikyarismasi.com/

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap