Sakin Şehir Eğirdir'de Oda Müziği Yarışması başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Sakin Şehir Eğirdir'de Oda Müziği Yarışması başladı
Haberin Tarihi: 12.9.2017 14:49:00 - Okunma Sayısı:3032 defa okundu.

Genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanı sıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için düzenlenen Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Belediyesi'nin sponsorluğunda başladı

Sakin Şehir Eğirdir'de Oda Müziği Yarışması başladı

 

            Genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanı sıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için düzenlenen Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Belediyesi'nin sponsorluğunda başladı. Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilise'sinde yapılan oda müziği yarışmasında katılımın üst seviye olduğu belirtildi. Amerika ve Almanya'dan da jüri yelerinin katıldığı Oda Müziği Yarışması kapsamında Perşembe günü konser dinletisi olacağı açıklandı.

            Yarışmanın en büyük amacının klasik batı müziğini Anadolu insanına sevdirmek, müziğin kültürel zenginliğini sergilemek ve benimsetmek olduğu açıklanırken, Klasik batı müziği enstrümanlarını yakından inceleme şansı yaratmak da yarışmanın başlıca önceliklerinden olduğu bildirildi.  

            Eğitimini sürdürmekte olan veya profesyonel kariyerlerine devam eden müzisyenlerin tanışmasını sağlayan yarışma, yeni oluşum ve müzikal paylaşımlar yaratılması için önemli bir buluşma noktası sağlama fikri de yarışmanın tartışılmaz hedeflerinden biri olarak benimsendiği ifade edildi.

 

            1. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasında Jüri Başkanlığını Almanya Berlin'den katılan Piyano Sanatçısı Özgür Aydın yaparken, Jüri Üyeliklerini de Amerika'dan Keman Sanatçısı Ellen Jewett İstanbul'dan Keman Viyola Sanatçısı Özcan Ulucan, Ankara'dan Gitar Sanatçısı Kaan Korad, ve Ankara'dan Flüt Sanatçısı Cem Önertürk yapıyor. Eğirdir'in Cittaslow (Sakin Şehir) olduğunu öğrendiklerini belirten ve ilçeye geldiklerine çok mutlu olduklarını dile getiren Jüri Üyeleri, katkılarından ve desteklerinden dolayı Eğirdir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür ettiler.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap