1. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasına muhteşem final

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,1. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasına muhteşem final
Haberin Tarihi: 15.9.2017 16:42:00 - Okunma Sayısı:2989 defa okundu.

Geistesbilits Trio gurubu birinci oldu.

1. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasına muhteşem final

 

            Genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanı sıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için düzenlenen Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Belediyesi'nin sponsorluğunda tamamlandı. Final gecesine Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve çok sayıda müzik sever katıldı.

            Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilise'sinde yapılan oda müziği yarışmalarının son gününde derece girenlere ödülleri verilirken,  katılım üst seviyede gerçekleşti. Ödül almaya hak kazananların ve jüri üyelerinin sahne aldığı final gecesinde unutulmaz bir gün yaşandı. Derece alan gruplar ve jüri üyelerinin seslendirdiği eserler ayakta alkışlandı.

            Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Müslüman mahallesinde salyangoz mu satıyorsunuz diyenler oluyor. İstenirse, belli şartlar yerine getirilirse her şey olabiliyor. Daha önceki başkanlık dönemimizde bu Kilisenin onarımını Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapmıştık. Eksiklikleri kalmıştı. Bu döneme nasip oldu. Eğirdir Belediyesinin kültür sanat toplantılarını yapabileceği bir mekan haline geldi.

            Dünyada dinlemeye ulaşamayacağımız jüri üyelerimiz Eğirdir'e geldi. Kendileri çok mütevazi sanatkarlar. Kendi dallarında otoriter insanlar. Yarışmaya katılan gençlerimize ve bir çok üniversitede müzik eğitimi veren hocalarımıza Eğirdirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinlikte bizlere destek olan ve emeği geçenlere sizler adına teşekkür ediyorum." dedi.

            1. Geistesbilits Trio gurubu oldu. Yarışmada  2.liğe  layık grup bulunmazken, 3. Ada Trio grubu oldu.

            1. Eğirdir Oda Müziği Yarışmasında Jüri Başkanlığını Almanya Berlin'den katılan Piyano Sanatçısı Özgür Aydın, Jüri Üyeliklerini de Amerika'dan Keman Sanatçısı Ellen Jewett İstanbul'dan Keman Viyola Sanatçısı Özcan Ulucan, Ankara'dan Gitar Sanatçısı Kaan Korad, ve Ankara'dan Flüt Sanatçısı Cem Önertürk'e Belediye Başkanı  Ömer Şengöl tarafından şiltleri verildi. Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik de 1. olan gruba 2 şer kişilik tatil hediye etti. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap