İLKÖĞRETİM HAFTASI HEYECANLA BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLKÖĞRETİM HAFTASI HEYECANLA BAŞLADI
Haberin Tarihi: 20.9.2017 13:30:00 - Okunma Sayısı:1511 defa okundu.

KAYMAKAM AKDAŞ: "AMAN HA AMAN KENDİNİZİ SALMAYIN!"

İLKÖĞRETİM HAFTASI HEYECANLA BAŞLADI

KAYMAKAM AKDAŞ: “AMAN HA AMAN KENDİNİZİ SALMAYIN!”

 

18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen  2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı Eğirdir’de gerçekleşti.

Bu yıl İlköğretim Haftası kutlamaları ilçemiz Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu program çevresinde bugün okul bahçesinde kutlandı.

Programa; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, Şube Müdürleri Gönül Şahin ve Abdurrahim Tan ile Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda Okul Müdürü Ramazan Özkan bir açılış konuşması yaptı.

Daha sonra 6/C sınıfından Melek Demirekin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

İlköğretim Haftası kutlama etkinliklerinde Kaymakam Abdullah Akdaş’da bir konuşma yaptı.

KAYMAKAM AKDAŞ: “AMAN HA AMAN KENDİNİZİ SALMAYIN!”

Akdaş: “2017-2018 eğitim öğretim yılına Pazartesi gününden itibaren başladık.  Bugün ise İlköğretim Haftası kutlama programını icra ediyoruz. İlköğretim haftası tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. 2017-2018 eğitim öğretim yılının kazasız belasız hakkıyla tamamlanması temennimdir. Eğitim ve öğretimin önemini burada bir daha anlatmaya gerek yok. Öğrenciler burada, eğitimciler burada, öğretmenler burada...” diyerek başladığı konuşmasında TEOG sınavının kaldırıldığını hatırlatan Kaymakam Abdullah Akdaş, öğrencilere “Aman ha aman, TEOG sınavı kaldırıldı diye kendinizi salmayın.” uyarısında bulundu.

Akdaş şunları söyledi:  “TEOG hem sizin için, hem veliler için çok ciddi bir sorundu. Kanayan bir yaramızdı. Çocuklarımız sanki bir yarış atı gibi bir yerden bir yere, o etüt merkezinden bu etüt merkezine koşturup duruyordu. Bir sürü paralar harcanıyordu. Bir sürü problemler yaşanıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız sağolsunlar bu sorunu yerinde muhtemelen tesbit ettiler veya kendilerine iletildi. Kökten bir çözümle halledileceğini düşünüyoruz, umuyoruz. Her ne kadar kanuni bir düzenleme yapılmasa da bugün yarın onun da yapılacağını biliyoruz. Üniversite sınavları için de aynısını söylüyorum. Üniversite sınavlarına da hazırlanırken öğrencilerimiz, bir sürü emek, gayret ve para sarf ederek üniversitelere girmeye çabalıyorlar. Bu konuda da bir düzenleme yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz.”

Konuşmalarında öğrenci ve öğretmenlere seslenen Kaymakam Akdaş, “Sevgili öğrenciler, sevgili öğretmenler. Aman ha aman dikkat edin TEOG kaldırıldı, Üniversite sınavı yok diye tembelliğe, motivasyon düşüklüğüne mahal vermeyelim. Çalışan her zaman kazanır. Çalışan her zaman başarır.  Emek sarf edenin emeğini Allah zai etmez. Bunu hep biliyoruz. Dolayısıyla çalışanlar bir yerde seçilecek ve bir yerlere gelecek. Çalışmayanlarsa …. Tembellik yaparlarsa, tembelliklerinin karşılığını görecekler. Memleketimiz için, vatanımız için, bayrağımız için iyi çalışalım” dedi.

Konuşmalarında geçen yılki konuşmalarından örnekler veren Kaymakam Abdullah Akdaş: “Bugün biz varız yarın yokuz. Bugün bu makamları bizler işgal ediyoruz. Yarın sizler işgal edeceksiniz. O günlere kendinizi hazırlayın. Bizlerin yaptığı yanlışları sizler yapmayın. Bizim eksikliklerimiz çok, sizin eksiklikleriniz az olsun. Hepimiz insanız hepimizin olacak ama siz o günlere kendinizi öyle bir hazırlayın ki bizim bu memleket için yaptığımız her şeyin siz on katını, yüz katını, bin katını yapın. Bu memleket ancak böyle daha ileriye gider. Daha da gelişir. Bu coğrafyada yaşayabilmemiz için yegâne sebep güçlü olabilmek. Güçlü olabilmemizin yegâne şartı da çalışmaktır. Dolayısıyla hep beraber çalışacağız. Hep beraber üreteceğiz. Bu ülkeyi bir yere getirmek için mücadele edeceğiz” dedi.

Kaymakam Abdullah Akdaş sözlerini “Başöğretmeniz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş eğitim şehitlerimizi, öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Görevde olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 2017-2018 Eğitim öğretim yılı geçtiğimiz eğitim öğretim yılından daha da iyi olsun, daha da güzel olsun. Bunun için hep birlikte mücadele edelim” diye tamamladı.

PROGRAM AKIŞI

Kaymakam Akdaş’ın konuşmalarını takiben program şöyle devam etti:

8/A sınıfından Berat Demirçelik nezaretinde bütün öğrenciler “Sene Başı Andı”nı hep birlikte yüksek sesle okudular.

7/A sınıfı öğrencilerinden Sıla Bekçi ve Fatıma Yılmaz ‘Ben Okumak İstiyorum’ isimli şiiri birlikte okudular.

Neva Köklü, Berra Sağlam ve Akif Kerem Kuyucu ‘Okulum’ isimli şiiri seslendirdiler.

8’nci sınıf öğrencileri ‘Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’ isimli oratoryoyu sergilediler.

6/A sınıfı öğrencilerinden Ece Mutlucan ‘Okula Dönüş’ isimli şiiri okudu.

7/B sınıfı öğrencilerinden Emirhan Tekeli ve 6/A sınıfı öğrencilerinden Gülsüm Eryiğit eğitim öğretimle ilgili bugüne dek söylenmiş özlü sözleri birlikte okudular.

Program 8’nci sınıf öğrencilerinin birinci sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek vermeleri ile devam etti.

HATIRA DUVARI OLUŞTURULDU

İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde okul öğrencileri ve protokol duygu ve düşüncelerini anlatan yazıları hatıra duvarına astılar.

Kaymakam Abdullah Akdaş duygularını: “Başaramam deme, başaran senden üstün değildir. Düsturumuz bu olursa yapamayacağımız hiçbir şey olmaz. Hedef önemlidir; Sen yayını ger, nişanını al ve okunu at, değerse değer, değmez ise ALEM sıkılsın” ifadeleriyle mesajını yazdı.

“KEŞKE İLKOKUL 1. SINIFTA OLSAYDIM.”

Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise: “Keşke İlkokul 1. Sınıfta olsaydım” ifadelerini yazdı.

Program okul bahçesine 2017-2018 eğitim öğretim yılı ağacının dikilmesi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap