16:14:50 TÜRBEDEN PARA ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI 15:17:25 ADD, ÇOCUK BAYRAMINI KÖY OKULUNDA KUTLADI 14:49:38 MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EROL, KOLTUĞUNU ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ… 13:10:58 ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI 12:24:48 Kaymakam Adem Çelik, Makam Koltuğunu Çocuklara Devretti 12:11:36 Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi 11:09:12 Isparta TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Ev Sahipliği Yapıyor 11:04:51 Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 11:00:10 Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalandı 10:55:48 ITSO Heyeti Bilgilendirme Seminerine Katıldı 10:48:28 Vali Baruş, İl Genel Meclisi Üyeleriyle Bir Araya Geldi 10:43:58 Başkanlık Koltuğuna Küçük Ahmet Selim Oturdu 10:36:25 Eğirdir1923 Spor Kulübü Başkanı Mahmut Sağlam'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 17:52:01 Mehmet Demirel’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı 16:51:47 Isparta Valisi Aydın Baruş'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 16:15:43 Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın'ın 23 Nisan Kutlama Mesajı 16:12:25 Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı 15:53:00 EMİNE ERDOĞAN BAKA SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ 14:31:16 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN… 12:26:37 Başkan Mustafa Özer’e Gelen Kutlama Çiçekleri Mahkum Ailelerine Bağışlandı

Okul Müdürü Özkan: "Sizlerden tek isteğimiz çok çalışmanızdır"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Okul Müdürü Özkan: "Sizlerden tek isteğimiz çok çalışmanızdır"
Haberin Tarihi: 20.9.2017 16:48:00 - Okunma Sayısı:1983 defa okundu.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı töreninde konuşma yapan Okul Müdürü Ramazan Özkan şunları ifade etti:

Okul Müdürü Özkan: "Sizlerden tek isteğimiz çok çalışmanızdır"

               2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı töreninde konuşma yapan Okul Müdürü Ramazan Özkan şunları ifade etti:

               “2017 – 2018 Eğitim öğretim yılı İlköğretim haftası kutlama programına hoş geldiniz.

               11.Yüzyılda yaşamış büyük Türk İslam alimi Yusuf Has Hacip yazdığı ve mutluluk bilgisi anlamına gelen Kutadgu Bilig adlı eserinde ‘İki türlü insana insan derler: biri öğreten diğeri öğrenen ‘ der. Böylece en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgular. Bu söz öğrenmenin belli bir zaman dilimi ile sınırlanamayacağını hayat boyu süreceğini ortaya koymaktadır.

               Tarih boyunca insan davranışlarını iyi yönde etkileyen en önemli araç her zaman eğitim olmuştur. Eğitim bireye yaşamı boyunca hizmet etmiş,  toplumların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmelerine doğrudan etkilemiştir. Bundan dolayıdır ki Eğitimin çağdaş gelişmeler doğrultusunda ihtiyaç cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

               Hepimizin bildiği gibi en pahalı yatırım insana yapılan yatırımdır. Çünkü insan diğer canlılar gibi dünyaya bazı bilgilerle donanımlı olarak gelmez. Eğitime ve öğretime ihtiyacı vardır.  Bu eğitim öğretim ihtiyacı yaşamı boyu devam etse de özellikle çocukluk döneminde iyi eğitim alması gerekmektedir. Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi o toplumun gelişmişliğine göstermektedir. Bu sebepledir ki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bütçelerinden en büyük payı eğitime ayırmaktadırlar.

               Bilgiye ulaşmak için modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlar okullardır. Okullarımız sayesinde çocuklarımız bilimi, teknolojiyi, milli ve manevi değerlerimizi öğrenmekteler. Bu kurumlar arasında en önemli yere sahip olan ilköğretim kurumlarıdır. Çünkü çocuğun şekillendiği yer ilköğretimdir.

               Değerli misafirler, ülkemiz 15 Temmuzda çok büyük bir varoluş mücadelesi vermiştir.

               Bu mücadele bizim için ikinci bir istiklal savaşıdır, varoluş savaşıdır, tüm dünyaya biz buradayız, ülkemizin, bayrağımızın, dinimizin sahibiyiz mesajıdır.

               Dedelerimiz Malazgirt’te Çanakkale’de, Kutül Amare’de Kurtuluş savaşında destanlar yazdılar. 15 Temmuz zaferi de bu zaferler kadar büyük ve kutlu bir destandır.

               Milletimiz 15 Temmuzda ecdadına layık olmak için mücadele etmiş, Türk milletinin kahramanlık ruhuna tekrar ayağa kaldırmıştır. Bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi. Güneydoğu ve Doğuda şehit olan asker, polis ve korucularımızı rahmetle anıyorum.

               Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Yani nesil sizi eseriniz olacaktır diye hitap ettiği meslektaşlarım; bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiyi ulaşmanın yolarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi insanlığın yararına kullanabilen, dinamik özgüvenli nesil yetiştirmek olmalıdır.

               Ülkemizin geleceği sevili öğrenciler; Ülkemiz, okuyabilmek için kilometrelerce çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta 90, sırada birlikte oturan 5 öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden günümüze geldi. Sizler okulumuzda tek kişilik sıralarda, teknolojik araçlarla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinden eğitim alıyorsunuz.  Sizlerden tek isteğimiz çok çalışmanızdır. Öğretmenleriniz ve ailelerinizin zorlandığınız her konuda sizlerin yanında olacağını asla unutmayınız.

               Değerli Veliler; Devletimizin, bizim ve sizi ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda sizlere düşen görev okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Sürekli okulu ve öğretmenleri ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin sadece öğretim yönünden değil eğitim yönünden de gelişmesi çaba sarf ediniz. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılarını ön plana çıkarınız. Başarısız olduklarında asla vaz geçmemelerini söyleyerek umut veriniz. Onlara avucunuzda bir kuş tutar gibi yaklaşınız. Avucunuzu sonuna kadar açarsanız kuş elinizden uçar gider, avucunuzu sıkı sıkıya kapatırsanız kuşun ölümüne sebep olursunuz.

               Sizleri saygıyla selamlıyor, 2017/2018 Öğretim yılının okulumuz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap