"Isparta II. Bilim Şenliği" Genç Nesille Buluşmaya Hazırlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Isparta II. Bilim Şenliği" Genç Nesille Buluşmaya Hazırlanıyor
Haberin Tarihi: 27.9.2017 17:01:00 - Okunma Sayısı:1092 defa okundu.

EĞİRDİR’DE DE ÇALIŞMA OLACAK

"Isparta II. Bilim Şenliği" Genç Nesille Buluşmaya Hazırlanıyor

EĞİRDİR’DE DE ÇALIŞMA OLACAK

Bilimin eğlenceli yüzünü çocuklarla buluşturan, “yaşayarak öğrenme” anlayışını benimseyen “Isparta II. Bilim Şenliği” başlıyor. Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım Bilim Şenliği’ni bu yıl daha planlı bir hale getirdiklerini ifade ederek, öğrencilerin katılacağı atölyelerin planlamalarını yaptıklarını söyledi. Şenliğe okullardan yoğun bir talep olduğuna değinen Yıldırım, yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret edebilmesi adına bir plan oluşturduklarını dile getirdi. Yıldırım, sağlık alanındaki atölye çalışmasının ise Eğirdir’de yapılacağını ve bundan sonraki yıllarda da diğer ilçelere de açılacaklarını belirtti.

               Bilimin eğlenceli yüzünü çocuklarla buluşturan, “yaşayarak öğrenme” anlayışını benimseyen “Isparta II. Bilim Şenliği” başlıyor. Isparta Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Şenliği”, 3- 5 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı, SDÜ Doğu ve Batı yerleşkeleri, Gönen ve Eğirdir ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

               Arkeolojiden biyolojiye, coğrafyadan ebruya, matematikten seramiğe, tarımdan sağlığa kadar farklı disiplinlerin uyumlu harmonisinden oluşturulan atölyeler ile ilimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan şenliğe ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek, bu konuya dikkat çekmek amacıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

               Doğu Yerleşkesi Yemekhanesi VİP Salonu’nda düzenlenen toplantıya, SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Fırat, Isparta Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Ünal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Şatır ve basın mensupları katıldı.

               İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, Isparta Bilim Şenliği atölye çalışmalarına 4500 öğrencinin katılımının öngörüldüğünü ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, şenlik kapsamında “arkeoloji”, “biyoloji”, “coğrafya”, “deprem”, “ebru”, “fizik”, “kimya”, “matematik”, “orman kaynakları”, "robotik", “sağlık”, “seramik”, “tarım” ile alakalı stantlar oluşturulacağını belirtti.

               Ayyıldız, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Programları kapsamında desteklenen 46 projeden biri olan Bilim Şenliği'nin 6- 17 yaş grubu aralığında bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin yanı sıra üniversite öğrencilerine hitap edeceğini de dile getirdi. Bu projenin çocuklara yeni ufuklar açacağına duydukları inancı dile getiren Ayyıldız, “Çocuklarımız, doğaya karşı duyarlılar.” diyerek “İçimdeki Doğa”, “Doğadaki İnsan” ve “Doğada Tek Başına” isimli programların yapımcısı, doğa bilimci ve eğitmen Serdar Kılıç’ın doğal yaşama dair bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere II. Bilim Şenliğinin konuğu olacağının müjdesini verdi.

Üniversitelerin asli görevinin bünyesinde gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetleri halkla buluşturmak olduğunu vurgulayan proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da “ilham veren üniversite” misyonunu benimseyen SDܒnün düzenlediği “Isparta II. Bilim Şenliği”nin kalıcı olması ve kurumsallaşmasını önemsediklerini ifade etti.

Bu yıl şenlikte 98 atölye çalışmasının yer aldığını belirten Yıldırım, atölye çalışmaları hakkında bilgiler vererek Ord. Prof. Dr. Erken Akurgal, Prof. Dr. Aziz Sancar, Prof. Dr. Engin Arık, Ömer Hayyam, İbn-i Sina, Prof. Dr. Sırrı Erinç gibi alana liderlik etmiş kişilerin isimlerinin atölyelere verildiğini aktardı.

               Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap edecek Şenlik, 3 Ekim Salı günü saat 9.30’da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap